En iyi internet dizayn uygulamaları hangisi diye sorular geldiğini görünce bu hususta blog yazısı yazmamız kaçınılmaz oldu. En iyi kavramı duruma, geçen zamana göre değişim gösterebiliyor. On yıl önce en iyi diyerek göklere çıkardığımız uygulama aracını seneler sonra ne kadar lüzumsuzmiş diyerek yerin dibine sokabiliyoruz. Bu nedenle güncel olan, güncel olmayan diyerek ikiye ayırdık en iyi olanları.
en iyi internet dizayn uygulamaları
Web sitelerini programa çevirirken çeşitli internet dizayn uygulamalarından yararlanıyoruz. Kimi uygulamaların çizim özellikleri kimininse kodlama yeteneğinden yararlanıyoruz. Her bakımdan işimizi basitlaştırdıklarını söyleyebiliriz. Özelikle, yararlandığımız programları geliştiren kişilere teşekkürü borç biliyoruz. Elde ettiğimiz basitlığı sunmamış olsalardı iş yükümüz misliyle artmış olacaktı.
Güncel Biçimde Kullanılan En İyi Web Tasarım Programları
ADOBE PHOTOSHOP
Web sitesi yapanların vazgeçilmez dostu; dizayncıların eli kolu olarak tanımlayacağımız efsane uygulama. Siteyi henüz kodlama aşamasına geçirmeden evvel Photoshop sayesinde genel hatları çizerek belirlenir. Müşteriye sunu yapılacak tkatiyenkları, Photoshop kullanarak hazırlayabiliriz. Photoshop'u kullanarak hayal gücünün sınırlarını zorlayacak hoşlikte dizaynlar yapmak mümkün.
ADOBE DREAMWEAVER
Web dizayn uzmanlarının yüksek düzeyde yararlandıkları internet dizayn fenomeni. Dizayn aşamasının tamamlanmasının sonrasında, resimin kodlamaya çevirilmesinde hayat kurtarır. HTML, CSS, PHP, ASP.Net, javascript dahil çoğu dosya sistemini görüntüleyerek düzenleyebilir, hızlı şekilde koda dökebilirsiniz. Kodlamanın yanısıra dizaynın da iç içe sürdürülebiliyor, uygulanabiliyor olması en iyi internet dizayn uygulamaları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.
ADOBE FİREWORKS
Web uygulayıcılarının işlerini basitlaştıran canavarın adıdır Fireworks. Benzerlik gösterdiği Photoshop programına oranla yetenekleri kısıtlanmıştır. Ağabeyi Photoshop'un dizayn çeşitliliği ve yeteneklerine oranla sadece internet sitesi dizaynına indirgenmiş hali olarak kısacasıyebiliriz. Ama kullanıcısına sunmuş olduğu basitçer onu en iyi internet dizayn uygulamaları arasına sokmaya yetiyor.
NOTEPAD++
Açık kaynak kodu temelinde kurgulanan programın rakiplerine kıykatiyen işleri hızlandırmada etkisi azdır. Lakin ücretiz şeklinde değıtılıyor olması piyasada kendisine sempatiyle bakılmasını sağlıyor. Yüksek çeşitlilikte dosya uzantılarını açarak görüntüleyip müdahale edebilirsiniz.Txt uzantılı dosyayı görüntüleyebiliyorken, kendinizi birden HTML kodları yazarken, CSS derlerken bulabilirsiniz.
Güncelliğini Yitirmiş En İyi Web Tasarım Programları
ADOBE FLASH
Çok eski değil henüz 2000'li yılların başlarında internet dizayn yapıcıların elinde adeta oyuncak gibiydi FLASH. Sıkıcı, hareketten uzak, sabit sayfaları dinamik animasyonlar şeklinde tasarlamaya bizi fazlasıyla alıştırmıştı. FLASH kullanarak yaptığınız çizimleri imaj dosyalarıyla birleştirerek harika animasyonlar yapabilirsiniz. Geçmişin hayranlık uyandıran ara yüz programı, en iyi internet dizayn uygulamaları arasındaki yerini çoktan kaybetti. Ancak bu yazımızda kendisini saygıyla anmadan edemedik.
MICROSOFT FRONTPAGE
Web dizayn sektöründe eski olanların karşılaştığı, kullandığı ilk uygulamadır Frontpage. HTML sayfalarını kabaca tasarlayarak, yüksek dinamiklik özgürlüğünden yoksul siteler yapabilirsiniz. Kullanımı basit olsa dahi yetenekleri kısıtlıdır. Geçmişte alternatif programların yaygın olmadığı süreçte hayatımıza girip yine aynı hızda hayatımızdan çıkıp güncelliğini yitirmiş, kullanılmayan internet dizayn uygulamaları arasına katılmıştır. Yazımızda ona da yer vermeden edemezdik.
Diğer En İyi Tasarım Programları
Web sitesi dizaynının dışında kalan, dizayn gerektiren çeşitli sektörlerin kullandığı uygulamalarını da bu vesileyle anmış olalım: Freehand, 3D Studio MAX, Corel Draw, AutoCAD, Adobe ILLUSTRATOR. Konumuz en iyi internet dizayn uygulamaları olmasından diğer sektörlerin uygulamalarını ayrıntılandırmıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder