30 Ağustos 2019 Cuma

Web Sitesi Nasıl Yapılır Detaylı yazı

Web sitesi nasıl yapılır problemin son derece sık sorulduğu bir ortamda internet sitesinin nasıl yapılacağına dair bilgiler vererek sizi bilgilendirmemiz gerektiğini gördük, bu bağlamda internet sitesi nasıl yapılır sorgusuna bir açılım getirdik. Yeni blog yazımızı sizinle paylaşmaktan ve sizin bu blog yazısıyla bilinçlenmesinden mutluluk duyacağımızı şimdiden sizlere bildirmek istiyoruz.

Web Sitesi Nasıl Yapılır

İnsanların günbegün internet sitelerine olan merakları ve internet sitelerinde harcadıkları zaman artıyor. Kimileri bu dijital platformu işkolu şekline çevirerek para kazanmanın yollarını ararken, kimileride kendi kullanımında olacak internet sitelerini kendi bünyelerinde yapmak istiyorlar. Oluşan talebe istinaden insanlar internet sitesi nasıl yapılır, internet sitesi dizaynı nasıl yapılır diyerek sorgulamaktalar. Yapmış olduğunuz aramalara kaynak olması babında makalemizi sizlerle buluşturuyoruz umarız yararlanarak bilgileneceksiniz. Şimdi gelelim asıl mevzumuza. Kısa ismiyle internet sitesi olarak geçen ama anlamını genişlettiğimizde; internet üzerinde yerleşik bulunan, tarayıcılar (internet browser) vasıtasıyla erişilerek görüntülenebilen dijital programlar yumağı olarak adlandırabileceğimiz olgudur internet siteleri. Web sitesinin çalışmasında kilit rol oynayan yegane etken internet sunucu (internette kamuya açık olarak erişilebilen bilgisayar) üzerinde yayın yapan hosting (internet sunucu üzerinde ulaşılmak istenilen alanadıyla eşleştirilmiş bölge alanıdır. Siz internet üzerinde bir internet sitesine erişmek istediğinizde internet üzerinde bulunan DNS sunucular (Domain Name Server) erişmek istediğiniz hosting alanına sizi yönlendirerek, internet sitesinin çevrimiçi (çevirimiçi) cihazınızda bulunan internet browser üzerinde görüntülenmesini sağlar. Bu aşama internet sitelerinin görüntülenerek insanlara ulaşmasının kısacık bir hikayesiydi.

Web Sitesi Yapımından Önce Tkatiyenk Çalışmalar Yapın!
Bu ön bilgilendirmenin sonrasında internet sitesi nasıl yapılır sorusunun can alıcı noktasına gelelim. Web sitesi, öncelikli olarak bir dizayn tümlüğünde; hangi renklerin kullanılacağından ne tür fotoğrafların seçileceğine, yazıların hangi alanlara yerleştirilerek doğru resim tümlüğün yakalanması seçimine kadar ayrıntılı şekilde planlanmalıdır. İlk aşamayı, dizayn aşaması olarak sınıflandırıyoruz. Tasarım aşamasında internet sitesini planlarken, öncelikli olarak kağıt üzerinde hangi alanlara nelerin yerleştirileceğini çizmeniz hızlı biçimde ilerlemenizi sağlayacak ve internet dizayn kurgusunda harcanacak zamana pozitif yönde katkı yapacaktır.. Kağıt üzerine dökmüş olduğunuz planlamayı hayata geçirmek için artık kodlama yani program aşamasına geçmeniz gerekiyor; bu aşamada kesinlikle olarak internet program dilleri ile ilgili belli düzeyde bilginiz olmalı, şayet bilginiz yoksa işi bilen birisine giderek bu işi para ya dahut hatır karşılığında yaptırmanız sizin için doğru bir tercih olacaktır. Biz program konusu ile ilgili yeterince bilginiz olduğunuzu varsayarsak maddeler durumunda sizlere yapmanız gerekli olanlari sıralayalım.

Web Sitesini Bitirdiğinizde Yardımcı Linkler Kullanarak İşinizi Kolaylaştırın!
1- Tasarımı programa çevirirken HTML ve CSS dillerini kullanarak minimum kodlamayla maksimum verimi almayı planlamasınız.

2- Kullanacağınız fotoğrafların telif hakları olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Gerekiyorsa telif hakkını fotoğraf sitelerinden satın alarak internet sitesine yerleştirmelisiniz.

3- Fotoğrafları ne aşırı büyük ne aşırı ufak seçmemelisiniz.

4- Yazılarınızın okunaklı olması adına doğru renk ve font tercihinde bulunmalısınız.

5- Web sitesine yerleştireceğiniz yazılarınızı benzersiz olarak yazmalı yada basmalısınız.


Web Sitesi Nasıl Yapılır Sorusuna Güzel Bir Açıklama Oldu mu?
Tüm bu maddelere dikkat ederek internet sitesini meydana getirdikten sonra, artık bir alanadı (domain name) satın alarak internet serversu alanında (hosting) yayın hayatına başlatabilirsiniz. Web sitesi nasıl yapılır sorusuna verdiğimiz yanıtın sonrasında, internet sitenizi bu aşamaya kadar getiremeyecekseniz profesyonel bir yardıma ihtiyacınız var demektir. Vakit kaybetmeden bizi arayabilir, internet sitemizde bulunan iletişim formunu kullanarak bizden size ulaşmamızı isteyebilirsiniz. Sizi dilediğiniz kaliteli ve güncel teknolojilere uyumlu internet sitenize kavuşturabiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder