30 Ağustos 2019 Cuma

En Çok Kullanılan Web Tasarım Programları - Top

En iyi internet dizayn uygulamaları hangisi diye sorular geldiğini görünce bu hususta blog yazısı yazmamız kaçınılmaz oldu. En iyi kavramı duruma, geçen zamana göre değişim gösterebiliyor. On yıl önce en iyi diyerek göklere çıkardığımız uygulama aracını seneler sonra ne kadar lüzumsuzmiş diyerek yerin dibine sokabiliyoruz. Bu nedenle güncel olan, güncel olmayan diyerek ikiye ayırdık en iyi olanları.

en iyi internet dizayn uygulamaları

Web sitelerini programa çevirirken çeşitli internet dizayn uygulamalarından yararlanıyoruz. Kimi uygulamaların çizim özellikleri kimininse kodlama yeteneğinden yararlanıyoruz. Her bakımdan işimizi basitlaştırdıklarını söyleyebiliriz. Özelikle, yararlandığımız programları geliştiren kişilere teşekkürü borç biliyoruz. Elde ettiğimiz basitlığı sunmamış olsalardı iş yükümüz misliyle artmış olacaktı.

Güncel Biçimde Kullanılan En İyi Web Tasarım Programları
ADOBE PHOTOSHOP

Web sitesi yapanların vazgeçilmez dostu; dizayncıların eli kolu olarak tanımlayacağımız efsane uygulama. Siteyi henüz kodlama aşamasına geçirmeden evvel Photoshop sayesinde genel hatları çizerek belirlenir. Müşteriye sunu yapılacak tkatiyenkları, Photoshop kullanarak hazırlayabiliriz. Photoshop'u kullanarak hayal gücünün sınırlarını zorlayacak hoşlikte dizaynlar yapmak mümkün.

ADOBE DREAMWEAVER

Web dizayn uzmanlarının yüksek düzeyde yararlandıkları internet dizayn fenomeni. Dizayn aşamasının tamamlanmasının sonrasında, resimin kodlamaya çevirilmesinde hayat kurtarır. HTML, CSS, PHP, ASP.Net, javascript dahil çoğu dosya sistemini görüntüleyerek düzenleyebilir, hızlı şekilde koda dökebilirsiniz. Kodlamanın yanısıra dizaynın da iç içe sürdürülebiliyor, uygulanabiliyor olması en iyi internet dizayn uygulamaları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.

ADOBE FİREWORKS

Web uygulayıcılarının işlerini basitlaştıran canavarın adıdır Fireworks. Benzerlik gösterdiği Photoshop programına oranla yetenekleri kısıtlanmıştır. Ağabeyi Photoshop'un dizayn çeşitliliği ve yeteneklerine oranla sadece internet sitesi dizaynına indirgenmiş hali olarak kısacasıyebiliriz. Ama kullanıcısına sunmuş olduğu basitçer onu en iyi internet dizayn uygulamaları arasına sokmaya yetiyor.

NOTEPAD++

Açık kaynak kodu temelinde kurgulanan programın rakiplerine kıykatiyen işleri hızlandırmada etkisi azdır. Lakin ücretiz şeklinde değıtılıyor olması piyasada kendisine sempatiyle bakılmasını sağlıyor. Yüksek çeşitlilikte dosya uzantılarını açarak görüntüleyip müdahale edebilirsiniz.Txt uzantılı dosyayı görüntüleyebiliyorken, kendinizi birden HTML kodları yazarken, CSS derlerken bulabilirsiniz.

Güncelliğini Yitirmiş En İyi Web Tasarım Programları
ADOBE FLASH

Çok eski değil henüz 2000'li yılların başlarında internet dizayn yapıcıların elinde adeta oyuncak gibiydi FLASH. Sıkıcı, hareketten uzak, sabit sayfaları dinamik animasyonlar şeklinde tasarlamaya bizi fazlasıyla alıştırmıştı. FLASH kullanarak yaptığınız çizimleri imaj dosyalarıyla birleştirerek harika animasyonlar yapabilirsiniz. Geçmişin hayranlık uyandıran ara yüz programı, en iyi internet dizayn uygulamaları arasındaki yerini çoktan kaybetti. Ancak bu yazımızda kendisini saygıyla anmadan edemedik.

MICROSOFT FRONTPAGE

Web dizayn sektöründe eski olanların karşılaştığı, kullandığı ilk uygulamadır Frontpage. HTML sayfalarını kabaca tasarlayarak, yüksek dinamiklik özgürlüğünden yoksul siteler yapabilirsiniz. Kullanımı basit olsa dahi yetenekleri kısıtlıdır. Geçmişte alternatif programların yaygın olmadığı süreçte hayatımıza girip yine aynı hızda hayatımızdan çıkıp güncelliğini yitirmiş, kullanılmayan internet dizayn uygulamaları arasına katılmıştır. Yazımızda ona da yer vermeden edemezdik.

Diğer En İyi Tasarım Programları
Web sitesi dizaynının dışında kalan, dizayn gerektiren çeşitli sektörlerin kullandığı uygulamalarını da bu vesileyle anmış olalım: Freehand, 3D Studio MAX, Corel Draw, AutoCAD, Adobe ILLUSTRATOR. Konumuz en iyi internet dizayn uygulamaları olmasından diğer sektörlerin uygulamalarını ayrıntılandırmıyoruz.

Web Sitesi Nasıl Yapılır Detaylı yazı

Web sitesi nasıl yapılır problemin son derece sık sorulduğu bir ortamda internet sitesinin nasıl yapılacağına dair bilgiler vererek sizi bilgilendirmemiz gerektiğini gördük, bu bağlamda internet sitesi nasıl yapılır sorgusuna bir açılım getirdik. Yeni blog yazımızı sizinle paylaşmaktan ve sizin bu blog yazısıyla bilinçlenmesinden mutluluk duyacağımızı şimdiden sizlere bildirmek istiyoruz.

Web Sitesi Nasıl Yapılır

İnsanların günbegün internet sitelerine olan merakları ve internet sitelerinde harcadıkları zaman artıyor. Kimileri bu dijital platformu işkolu şekline çevirerek para kazanmanın yollarını ararken, kimileride kendi kullanımında olacak internet sitelerini kendi bünyelerinde yapmak istiyorlar. Oluşan talebe istinaden insanlar internet sitesi nasıl yapılır, internet sitesi dizaynı nasıl yapılır diyerek sorgulamaktalar. Yapmış olduğunuz aramalara kaynak olması babında makalemizi sizlerle buluşturuyoruz umarız yararlanarak bilgileneceksiniz. Şimdi gelelim asıl mevzumuza. Kısa ismiyle internet sitesi olarak geçen ama anlamını genişlettiğimizde; internet üzerinde yerleşik bulunan, tarayıcılar (internet browser) vasıtasıyla erişilerek görüntülenebilen dijital programlar yumağı olarak adlandırabileceğimiz olgudur internet siteleri. Web sitesinin çalışmasında kilit rol oynayan yegane etken internet sunucu (internette kamuya açık olarak erişilebilen bilgisayar) üzerinde yayın yapan hosting (internet sunucu üzerinde ulaşılmak istenilen alanadıyla eşleştirilmiş bölge alanıdır. Siz internet üzerinde bir internet sitesine erişmek istediğinizde internet üzerinde bulunan DNS sunucular (Domain Name Server) erişmek istediğiniz hosting alanına sizi yönlendirerek, internet sitesinin çevrimiçi (çevirimiçi) cihazınızda bulunan internet browser üzerinde görüntülenmesini sağlar. Bu aşama internet sitelerinin görüntülenerek insanlara ulaşmasının kısacık bir hikayesiydi.

Web Sitesi Yapımından Önce Tkatiyenk Çalışmalar Yapın!
Bu ön bilgilendirmenin sonrasında internet sitesi nasıl yapılır sorusunun can alıcı noktasına gelelim. Web sitesi, öncelikli olarak bir dizayn tümlüğünde; hangi renklerin kullanılacağından ne tür fotoğrafların seçileceğine, yazıların hangi alanlara yerleştirilerek doğru resim tümlüğün yakalanması seçimine kadar ayrıntılı şekilde planlanmalıdır. İlk aşamayı, dizayn aşaması olarak sınıflandırıyoruz. Tasarım aşamasında internet sitesini planlarken, öncelikli olarak kağıt üzerinde hangi alanlara nelerin yerleştirileceğini çizmeniz hızlı biçimde ilerlemenizi sağlayacak ve internet dizayn kurgusunda harcanacak zamana pozitif yönde katkı yapacaktır.. Kağıt üzerine dökmüş olduğunuz planlamayı hayata geçirmek için artık kodlama yani program aşamasına geçmeniz gerekiyor; bu aşamada kesinlikle olarak internet program dilleri ile ilgili belli düzeyde bilginiz olmalı, şayet bilginiz yoksa işi bilen birisine giderek bu işi para ya dahut hatır karşılığında yaptırmanız sizin için doğru bir tercih olacaktır. Biz program konusu ile ilgili yeterince bilginiz olduğunuzu varsayarsak maddeler durumunda sizlere yapmanız gerekli olanlari sıralayalım.

Web Sitesini Bitirdiğinizde Yardımcı Linkler Kullanarak İşinizi Kolaylaştırın!
1- Tasarımı programa çevirirken HTML ve CSS dillerini kullanarak minimum kodlamayla maksimum verimi almayı planlamasınız.

2- Kullanacağınız fotoğrafların telif hakları olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Gerekiyorsa telif hakkını fotoğraf sitelerinden satın alarak internet sitesine yerleştirmelisiniz.

3- Fotoğrafları ne aşırı büyük ne aşırı ufak seçmemelisiniz.

4- Yazılarınızın okunaklı olması adına doğru renk ve font tercihinde bulunmalısınız.

5- Web sitesine yerleştireceğiniz yazılarınızı benzersiz olarak yazmalı yada basmalısınız.


Web Sitesi Nasıl Yapılır Sorusuna Güzel Bir Açıklama Oldu mu?
Tüm bu maddelere dikkat ederek internet sitesini meydana getirdikten sonra, artık bir alanadı (domain name) satın alarak internet serversu alanında (hosting) yayın hayatına başlatabilirsiniz. Web sitesi nasıl yapılır sorusuna verdiğimiz yanıtın sonrasında, internet sitenizi bu aşamaya kadar getiremeyecekseniz profesyonel bir yardıma ihtiyacınız var demektir. Vakit kaybetmeden bizi arayabilir, internet sitemizde bulunan iletişim formunu kullanarak bizden size ulaşmamızı isteyebilirsiniz. Sizi dilediğiniz kaliteli ve güncel teknolojilere uyumlu internet sitenize kavuşturabiliriz.


17 Ağustos 2019 Cumartesi

Adalet 3 (The Equalizer 3) Çıkacak Mı ?

Adalet 3,Adalet 3 ne zaman çıkacak,Adalet 3 ne zaman,Adalet 3 vizyon tarihi,Adalet 3 çıkacak mı,Adalet 3 gelecek mi,Adalet 3 ne zaman vizyona girecek,Adalet 3 çıkış tarihi,Adalet 3 fragman,Adalet 3 filmi,Equalizer 3,Equalizer 3 ne zaman çıkacak,Equalizer 3 çıkacak mı,Equalizer,Adalet,The Equalizer 3,The Equalizer 3 filmi,The Equalizer 3 çıkacak mı,film haber,filmler,film haberleri



Profesyonel SEO Uzmanı Maaşı Ne Kadar ?

SEO Uzmanı Maaşı Ne kadar ? Bir çok kullanıcı bu sorunun yanıtını arıyor. Son yılların en çok konuşulan konusu internetten üzerinden para kazanma ve e ticaret konusunda site kurup para kazanmak.

Sektörü her ne olursa olsun, ticari amaçla web sitesi kuran herkes SEO konusunda araştırmalar yapmaktadırlar. Peki SEO uzmanı çalıştırmanın maliyeti nedir, yada profesyonel seo uzmanı ne kadar maaş alır, bu konuya biraz eğilelim. Öncelikle hangi meslek kolunda olursanız olun, ister mühendis, ister mimar olun başlangıç maaşları çok düşüktür.

Mesleğe yeni başlayan biri olarak ben Freelance seo uzmanı olarak yaklaşık olarak 4 - 5 iş aldım ve çalıştığım firmaları ilk sayfaya getirmeyi başardım.

İşimde uzman olmama rağmen yeteri kadar referansım olmadığı için şuan için bu 5 işten sadece 1500 TL kazandım. Eğer referanslarım 20 dolaylarında olursa istediğim fiyatı biraz daha yükseltme olanağım olacak.

Kısacası bir firmada SEO uzmanı olarak işe başlasam bile referanslarım az olduğundan dolayı, çok düşük ücretlere çalışacağım, ayrıca işe alınmama riskim de mevcut.

Peki 2019 yılı profesyonel seo uzmanı maaşları nedir. İşinde gerçekten uzman bir kişi ise bu seo uzmanı, yaklaşık olarak 5000- 10000 lira arasında değişiyor.

Eğer düşük vasıflı bir firmada çalışmaya başlanacaksa, maaş 2500 -  3500 TL arasında dolaşıyor.


Dünya Savaşı Z 2 Çıkacak Mı ? Ne Zaman Çıkacak ?

dünya savaşı z 2,dünya savaşı z,dünya savaşı z 2 ne zaman çıkacak,dünya savaşı z 2 ne zaman,dünya savaşı z 2 vizyon tarihi,dünya savaşı z 2 var mı,dünya savaşı z 2 hakkında bilgi,dünya savaşı z 2 çıkacak mı,dünya savaşı z 2 çekilecek mi,dünya savaşı z 2 çıktı mı,dünya savaşı z 2 gelecek mi,world war z 2,dünya savaşı z 2 Filmi Ne Zaman Çıkacak,dünya savaşı z 2 ne zaman vizyona girecek,dünya savaşı z 2 çıkış tarihi,brad pitt,world war z



Transformers 6 Ne Zaman Çıkacak ?

transformers 6,transformers 6 ne zaman çıkacak,transformers 6 ne zaman,transformers 6 vizyon tarihi,transformers 6 var mı,transformers 6 hakkında bilgi,transformers 6 çıkacak mı,transformers 6 çekilecek mi,transformers 6 çıktı mı,transformers 6 gelecek mi,transformers 6 Filmi Ne Zaman Çıkacak,transformers 6 ne zaman vizyona girecek,transformers 6 çıkış tarihi,transformers 7,transformers 8,transformers 9,transformers 7 ne zaman çıkacak,film,movie,film haberleri