11 Mayıs 2018 Cuma

En İyi Video Düzenleme Programları

En İyi Video Düzenleme Programları Bilgisayar teknolojisinin gelişimi, yazılım ve program dünyasını da harekete geçirmiş durumda. Sahip olunan programlar sayesinde sonuca ulaşmak çok daha kolay bir hal almış durumda. Video düzenleme programları da bu listede yerini almaya devam ediyor ve bu programları kullanarak edit işlemlerini de daha profesyonel bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Az sonra sizlere önereceğimiz programların büyük bir kısmı ücretsiz kullanıma hizmet veriyor. Demo versiyonları ile dikkatleri üzerine çeken programlar beklentilerinizi karşıladığı takdirde dilerseniz satın alma işlemini gerçekleştirebilir ve tam sürümüne de sahip olabilirsiniz. Editörlerimizin incelemeye aldığı ve deneyimlerini paylaştığı başlıklara hep birlikte göz atalım istiyoruz.

  • Openshot
 Profesyoneller tarafından tavsiye edilen ve en çok tercih edilen programlardan bir tanesi hiç şüphesiz Openshot. Piyasaya çıktığı günden bu yana adından sıkça söz ettiren ve sahip olduğu ara yüz sayesinde kolay kullanımı da beraberinde getiren bu programı incelediğimizde birçok avantaj sunduğunu da net bir şekilde görebiliyoruz. Çoklu platform, sınırsız katman desteği, ses dalga efektleri, başlık editörü, 3B animasyonlar ve çok daha fazlasını bu programda bulabileceksiniz. Yazımızın başında bahsettiğimiz gibi ücretsiz programlar piyasada mevcut ve Openshot da ücretsiz olarak kullanabileceğiniz programlardan bir tanesidir. 70’in üzerinde dil seçeneği ve basit kullanıcı ara yüzü ile deneyimlemeyi hak eden video düzenleme programlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor ve aldığı yorumlar da fazlasıyla olumlu…

 

  •  Da Vinci Resolve
Profesyonel kurgucular tarafından tercih edilen programlardan bir tanesi de Da Vinci Resolve… Yine basit bir ara yüz karşımıza çıkıyor ve bu da programı daha kullanılabilir hale getiriyor. Kurgulama işlemlerinin yanı sıra renk düzeltme eylemini daha basite indirgeyen özel bir program olduğunu ifade etmek gerekiyor. Görsel efektlerin eklenmesi ve düzenlenmesi için devrimsel bir araç olduğunu söyleyen firma, ortaya koyduğu çalışmaya fazlasıyla güveniyor. Televizyon ve reklam dünyasında çalışanların tercih ettiği profesyonel bir program olduğunu da söylemek mümkündür. Resmi web sitesi üzerinden incelemelerinizi yapabilir ve dilerseniz eğitimlere de katılabilirsiniz.

 

  • Adobe After Effects
 Kompozisyon ve animasyon sanatçılarının vazgeçilmezi olan ve piyasansın en popüler ürünü olarak da karşımıza çıkan After Effects, bu ilgi ve başarıyı fazlasıyla hak ediyor. Onunla yapamayacağınız hiçbir şey yok ve işin güzel tarafı demo sürüm ile programı test etme şansına da sahipsiniz. Video birleştirme ve diğer edit çalışmalarında daha profesyonel bir şekilde hareket etmek ve başarı elde etmek adına sizler de bu programı tercih edebilirsiniz. Resmi web sitesini ziyaret ettiğiniz takdirde üst bölümde demo versiyona ulaşmanız adına bir buton yer alıyor.

 

  • iMovie
Henüz yeni başlıyorsanız ve daha kolay bir kullanıma ihtiyacınız varsa sizler de imovie tercihinde bulunabilirsiniz. Stüdyo kalitesinde başlıklar ile birlikte jenerik hazırlamak emin olun çok daha kolay ve ortaya çıkan çalışma sizleri de fazlasıyla tatmin ve memnun edecektir. Efektler konusunda da geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Çoklu efekt sayesinde sizler de çalışmalarınızı gerçek bir şahesere dönüştürebilirsiniz. Bu geniş yelpazeye filtreler bölümünde de rastlayabiliyoruz. Program, çok sayıda filtreyi sizinle buluşturuyor ve eserlerinize bu filtreler sayesinde renk katabiliyorsunuz. Ses eklentilerini tasarlamak ve videolarınıza dahil etmek de yine bu program ile birlikte çok daha kolay bir hal alıyor. Bu işe henüz yeni adım atıyorsanız eğer kesinlikle bu program ile başlamanız gerekiyor.

 

  • Blender
Video edit programlarından bir diğeri de Blender olarak karşımıza çıkıyor. Yeni başlayanlara kucak açtığı gibi profesyoneller için de muazzam bir ara yüze sahip olduğunu belirtmekte fayda var. An itibarıyla birçok ajans bu programı tercih ve tavsiye ediyor. Programa ücret ödemeden sahip olabilirsiniz ve resmi web sitesini ziyaret ettiğinizde download butonu da karşınıza çıkacaktır. Ücretsiz olmasına rağmen en etkili programlardan bir tanesidir.

 

  • Lightworks
Video düzenleme işlemlerinde yanınızda yer alması gereken profesyonel programlardan bir diğeri ise: Lightworks, Programa ücretsiz sahip olabilirsiniz ve ileri düzey kurgucular için tasarlanmış bir program olduğunu da ifade etmek gerekiyor. Beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacağını düşünüyoruz ancak karışık bir ara yüze sahip ve kullanımı pek de kolay değil. Kullanıcıların en çok şikayetçi olduğu detaylardan bir tanesi budur ancak kullanım zorluğu programın popülaritesini hiçbir şekilde olumsuz etkilemiyor.

 

  •  Adobe Premiere Elements
Profesyoneller için çok fazla öneride bulunduk. Şimdi dilerseniz kurgu işine henüz yeni başlayacak olan kullanıcılar için de bir tavsiye verelim. Adobe Premiere Elements, basit ara yüzü ile çok daha kolay bir kullanım vaad ediyor. Yeni başlayanlar için mükemmel bir video düzenleme programıdır. Demo versiyonu ne yazık ki mevcut değil, bu yüzden test etme fırsatını yakalamak istiyorsanız resmi web sitesini ziyaret ederek satın alma işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Kesinlikle sahip olmanız gereken özel bir program olduğunu da bir kez daha ifade etmekte fayda var.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder