12 Mayıs 2018 Cumartesi

Labirent 4: Ölüm Emri Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?


Filme adını veren eser James Dashner’e ait. 2009 yılında basımı yapılan ve dağıtıma çıkan bu kitap, kısa sürede geniş kitlelere ulaşmayı başarmış ve binlerce insan tarafından büyük bir beğeni ile karşılanmıştır. Labirent filmi de sinema uyarlanan eserlerden bir tanesi ve hikaye ile beyaz perde arasında çok fazla fark olduğunu da belirtmek gerekiyor. Aslında kitaptan perdeye aktarılan eserlerin genelinde bunu görebiliyoruz ve bu da yönetmenlerin bakış açısı ile alakalı bir durum olarak karşımıza çıkıyor.


İlk film büyük bir yankı uyandırdı ve kısa sürede gişede de büyük bir başarı elde etmeyi başardı. Distopik kurgularla örülen ilginç bir hikayeyi perde de izlemek gerçekten şaşırtıcı oldu ve sinema severlerin yorumlarına baktığımızda bu şaşkınlığı daha net bir şekilde görebiliyoruz. Serinin ikinci filmi ise çok geçmeden perdeye yansıdı ve aynı başarıyı elde etti diyebiliriz.
Serinin devamı niteliğindeki 3. Film ise bizleri bir hayli bekletti ve 2018’e sarkması da sinema severleri bir hayli üzdü. Şimdilerde en çok konuşulan konulardan bir tanesi serinin dördüncü filminin ne zaman beyaz perdeye aktarılacağı olarak karşımıza çıkıyor. Ölüm Emri ismi ile yayınlanan filmin vizyon tarihi henüz netleşmedi ancak 2019 en yakın tarih gibi görünüyor ya da bilemiyoruz biz böyle umut ediyoruz desek daha doğru olacaktır.


2014, 2015 ve 2018 kronolojisi ile beyaz perdede yerini alan seri, 2019 tarihini işaret ediyor ve an itibarıyla kulislerde bu tarihin verildiğini de belirtmek gerekiyor. Bilim kurgu ve macera kategorisinin en iyileri arasında gösterilen Labirent serisini sıfırdan takip etmenizi tavsiye ediyoruz. Yeni filme geçmeden önce tüm seriyi izlemeniz gerekiyor çünkü filmler birbiri ile bağlantılı ve bu da izlemediğiniz takdirde anlamanızı daha güç hale getirecektir.
Son filmde ekibimizin Labirent’ten kurtulmaları sonrası azılı bir gruba karşı verdikleri mücadeleyi izlemiştik. Labirent 4: Ölüm emri filminin konusu henüz belli değil ve bununla birlikte oyuncu kadrosu ile ilgili de herhangi bir açıklama yapılmadığını belirtmek gerekiyor.
Nefeslerimizi kesecek muazzam bir senaryodan şüphemiz yok ancak sinema severler olarak sabırsızlandığımızı söyleyebiliriz. 2018’de beyaz perdeye adım atan film, gişede beklediği başarıyı elde etmiş ve yine harikalar yaratmıştır. Öyle umuyoruz ki serinin 4. Filmi de beklentilere yanıt verecek ve birçok sinema severi kendisine hayran bırakmayı da kesinlikle başaracaktır. En azından bizim düşüncelerimiz bu yönde…

Bir sonraki yazımız olan 2019 kore dizileri alı yazımızı mutlaka okuyun.

2 yorum: