26 Mart 2018 Pazartesi

E-Sigara - Elektronik Sigaraların Popülerliği

Son zamanlarda tütün ürünlerinin çoğunu almış olan elektronik sigara birçok kişi tarafından tercih edilmekte. Sigaranın zararlı olması sebebiyle hayatımıza girmiş olan e-sigara,  normal sigaralardan daha az zararlıdır. Tütün içermemiş olması sebebiyle çoğu kişi zararsız olarak görmekte ancak her şey tam aksine olmaktadır. İçerisinde bulundurduğu polisiklik aromatik, hidrokarbonlar ve nitrozamin ile birçok hastalığa yol açacağını unutmamak gerekmektedir. Akciğer kanserine yol açan sigaranın yanı sıra, elektronik sigaralar da ciğerlere zarar vermesinden dolayı akciğer kanseri gibi kanser türlerine yol açabilmektedir.

Ancak aşırı derece de tüketilmediği takdirde bu zararlar pekte söz konusu olmayacaktır. İçerisinde bulunan çeşitli likitler ile sigaradan doğmuş olan nikotin ihtiyacını karşılayacak derece kullanılması neredeyse zarar denilebilecek kadar az olmaktadır.

Sigara kullanmayıp, nikotinli likitler kullanan kişilerde ise elektronik sigara bağımlılık yapabilmektedir. Bunun sebebi vücudun zaten kendiliğinden üretmiş olduğu nikotin salgılarını kolay yolla alarak, bu üretimi yetersiz kılmanız ile gerçekleşmektedir. Bu sebeple vücudunuz nikotin konusunda acıkacağından dolayı sürekli olarak içme gereksinimi duyacaksınız. Bu sebeple sigara tarzı tütün ürünleri kullanmayan kişilerin elektronik sigara kullanmaları tavsiye edilmemektedir. Sadece aroması için içmekte olan insanlar ise kesinlikle içerisinde nikotin bulunmayan likitleri tercih etmeleri gerekmektedir. Bunda da aşırı kullanım gene vücuda zarar vererek sizleri yıpratabilmektedir.

Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi elektronik sigara kullanımının da aşırısı zararlı olacaktır. Bu sebepten ötürü genellikle sigarayı bırakmak isteyen insanlar tarafından kullanılır. Sigara sebebiyle vücudun istediği nikotin ihtiyacına iradeleri ile karşı gelemeyen insanlar, nikotinli likitler ile zamanla azaltarak sigarayı bırakma konusunda başarılı oldukları görülmüştür. Bunun yanı sıra alacağınız elektronik sigaralar ise kesinlikle kaliteli olmalıdır. Çünkü aşırı kullanım sebebiyle elinizde patlaması mümkündür. 

 

1 yorum:

  1. harun korkmaz26 Mart 2018 10:33

    Sigaraya para harcamaktan bıktım. Elektronik sigara hem daha ucuz hemde daha az zararlı diyorlar. Almak şart oldu. Güzel makale admin :)

    YanıtlaSil