23 Mart 2018 Cuma

Youtuberlara Vergi Geliyor

Ülkemiz standartları altında asgari ücretle çalışan insanlar bile kazandığı paranın vergisi ödemekle mükelleftir. Ancak bu durum youtuberlar için geçerli değildi. Youtube üzerinden kazanmış oldukları binlerce liralar doğrudan ceplerine girmekteydi ve hiç bir vergiye tabii değillerdi. Lüks arabalarda, son derece modern villalarda hatta yatlar ile video çeken youtuberların haksız kazancına son vermek için çalışmalar başladı. Küçük çocuklara kötü örnek olabilecek davranışlar sergileme özgürlüğüne de sahip olan fenomenler, internet kapmasında bin bir türlü video yayımlamaktalar. Çocukların zamanını çalmalarının yanı sıra, ülke ekonomisine hiç bir katkıları bulunmamaktadır. Youtube üzerinden gelmiş olan paralarla gecesini gündüzüne katarak vergi ödeyen insanların önüne geçmeleri haksızlık olarak değerlendirmiştir.

2 yorum:

  1. Size katılıyorum, bu youtuberlar gerçekten küçük yaştaki çocukların beynini yıkıyorlar. Aslında bütün suçu bunlara atmamak lazım, büyüklere çok iş düşüyor.

    YanıtlaSil
  2. How To Make Money $200 Per Day (Payment Proof): http://www.megafat.com/cgi-bin/atx/out.cgi?id=49&trade=https://vk.cc/8pBiII

    YanıtlaSil