30 Eylül 2017 Cumartesi

Bilgi Teknolojileri Nedir?

Bilgi teknolojileri nedir? Sorusuna anlaşılabilir dille, herhangi bir bilginin üretildikten sonra bilişim teknolojileri vasıtaları ve yöntemleri toplanarak, saklanması, yeri geldiğinde kullanılması veya yayılması için gerekli olan araç ve gereçlere denilmektedir.

Bilgi Teknolojileri Nedir?


Bilgi teknolojileri hakkındaki bilgileri tam olarak idrak edebilmek için, öncelikle teknoloji nedir? Sorusunun cevabını da, yeterli düzeyde bilmek faydalı olacaktır. Teknoloji nedir? Sorusunu ise, sanayi dalları ile ilgili üretimde kullanılan aletleri, araç, gereç ve üretim yöntemlerini kapsayan uygulama bilimi olarak tanımlayabiliriz.

Yaşadığımız çağın önemli bir bilgi çağı olduğunu düşünürsek, bilgi teknolojilerinin önemini daha net bir şekilde görebiliriz. İş ve sosyal dünyanın küreselleşmesi nedeniyle, hakim olduğumuz tüm bilgilerin bir veri tabanında tutularak istediğimiz zaman kullanılması, bilgi teknolojilerinin bizlere sunmuş olduğu faydadır.

Günümüzde bilgi teknolojileri kapsamında en çok kullanılan ürün ve hizmetler, bilgisayarlar ve internet ağlarıdır. Bu iki teknoloji, bilgi teknolojilerinin ayrılmaz ve en önemli parçaları arasındadır. Bu teknolojik donanım ve hizmetlerin yanı sıra, cep telefonları, ses ve görüntü kaydedici cihazlar veya dijital yazıya dökülen her hizmet ve teknolojik aleti, bilgi teknolojileri başlığı altında toplayabiliriz.

Bilgi teknolojileri, faydaları bakımından kıyasladığımızda diğer teknoloji dallarına nazaran günlük hayatımızın her alanında yer alan, yararları tartışılmaz teknoloji dalıdır. Bilgi kolay ulaşım, ulaştığımız bilgileri anlamamız konusundaki faydaları, bilgilerin hızlı ve kolay bir şekilde yayılımı gibi, hayati öneme sahip yararları bulunan ve günümüzde en sık kullanılan teknoloji dalıdır diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder