27 Mart 2017 Pazartesi

Ressam Olmak ve Nasıl Ressam Olunur?

Ressam olmak istiyorsanız, nasıl ressam olunur merak ediyorsanız , Ressamlık hakkında bilginiz yoksa ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız uymanız gereken önemli noktalar bulunmakta. Yeteneksiz olsanız bile gerekli eğitim ve çalışma ile sizde ressam olabilirsiniz.

Başlangıçta bir meslek veya iş olarak mı düşünüyorsunuz bunun kararını vermeniz gerekiyor. Ressam olmak kolay bir şey değildir. En iyi ressamlar bunu bir meslek olarak yapsalar da en baştaki düşünceler bu yönde değildir. Hobi olarak ressamlığı seçmişlerdir. Sonrasında çok iyi işler çıkardıklarını fark ettiklerinde bunu paraya dönüştürme yöntemini keşfetmişlerdir. Tabi bu bahsettiğimiz büyük bir çoğunluk için geçerlidir. Günümüzde genellikle bir meslek olarak anılan ressamlık maharet, bilgi ve beceri isteyen bir iştir. Kendinizi işe vermeniz ve çok fazla konsantre olmanızı gerektirir. Adeta işinizin aşığı olmalısınız ve gelir geçer bir halde olmamalısınız. Her işte olduğu gibi mükemmelliği ilke edinip çok fazla çalışırsanız başaramayacağınız hiçbir şey yoktur.

Nasıl ressam olunur?


Ressamlık hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor, nasıl ve ne tür resim yapmak istediğinizi belirlemeli ve iyi araştırma yapmalısınız. Okul, fakülte ve kurs gibi eğitim veren yerlerden ders alıp bilgi temelinizi oluşturmak çok önemlidir. Eğer alaylı olarak işe başlamak istiyorsanız bu sizi çok yavaşlatacak ve hedeflerinize hızlı ulaşmanıza oldukça zararı dokunacaktır.

Gözünüzü korkutmayın ve çok beceriksiz olduğunuzu düşünmeyin, her insan beceriye sahiptir. Nasıl ressam olunur bilmeyebilirsiniz, bunun için gerekli ve kolay resim yapma teknikleri kullanarak resim yapabilirsiniz. Örneğin var olan bir resmin karelere ayırarak yapılan kareleme resim tekniği ile resim yapmaya başlayabilirsiniz. Çok basit ve etkili bir resim yapma tekniğidir. Küçük bir resmi karelere ayırıp, büyük bir resim kağıdına adım adım çizilen bir tekniktir.

KARELENDİRME TEKNİĞİ İLE KARAKALEM YAPMA

1 yorum:

  1. […] bir ressam olmak için gereken çok fazla resim yapma tekniği vardır. Hepsini bilmenize gerek yok ama, hangi resim […]

    YanıtlaSil