27 Mart 2017 Pazartesi

Resim Yapma Teknikleri

Profesyonel bir ressam olmak için gereken çok fazla resim yapma tekniği vardır. Hepsini bilmenize gerek yok ama, hangi resim yapma türünü seçmenize faydalı olacağı için bilmenizde fayda var. Unutmayın her ressamın kendine özgü bir resim yapma tekniği vardır. Aşağıda başta gelen ve en çok kullanılan resim yapma tekniklerini sıralıdır.

  • Karakalem: Çizim yeteneğiniz gelişmesi ve el alışkanlığınızı sağlamak için gereken ilk adım olarak biliniyor. Birçok sanatçı sadece bu tür üzerinde durarak kendini geliştirmeyi tercih etmiştir. Örneğin; karikatüristler.

  • Yağlı Boya Resim: Çok fazla hata yapılmadığı sürece bazı hataların kabul edildiği ve en çok kullanılan tekniktir.

  • Akrilik ile Resim: Akrilik boya ile yapılan boyama tekniğidir ve birçok obje üzerinde yapılabilir.

  • Guaj Boya Resim: En etkili resim yapma tekniklerinden birdir ve sulu ve susuz olarak resim yapılabilir. Çok su eklerseniz sulu boya tarzı bir çalışma olacakken hiç su eklemediğinizde resme yağlı boya edası katacaktır.
  • Sulu Boya Resim: Sulu boyayı zaten ilk ve orta okuldan görmüş ve resimler yapmışsınızdır. Kuru bir boyaya su ekleyerek ve fırça yardımı ile yapılan resim tekniğidir.

  • Pastel Boya Resim: Yine daha ilk okulda kullandığınız resim yapma tekniğidir ve pastel boya kalemleri ile genellikle kâğıt üzerine yapılan resim türüdür. Bu tür resimlerin en önemli ve güzel yanı resmin çok parlak ve canlı görünmesidir.

  • Perspektif Resim Tekniği: Zor olarak bilinen çizim tekniğidir. Resimim bakış açısı ile uzaklaştıkça küçülen veya büyüyen gibi görünmesine sebep olan resim yapma tekniğidir.

1 yorum:

  1. […] her insan beceriye sahiptir. Nasıl ressam olunur bilmeyebilirsiniz, bunun için gerekli ve kolay resim yapma teknikleri kullanarak resim yapabilirsiniz. Örneğin var olan bir resmin karelere ayırarak yapılan kareleme […]

    YanıtlaSil