4 Mayıs 2018 Cuma

En İyi Video Edit (Düzenleme) Programları

Videolarınızı baştan yaratmak ister misiniz? Efekt ekleyebileceğiniz, dilediğiniz gibi kesip oynayabileceğiniz en iyi video edit programları ile videolarınızı düzenleyebilirsiniz.

Aşağıda verilen programlar üzerinden direkt olarak yapmak istediğiniz pek çok işlemin yapılacağına emin olabilirsiniz. Programların nasıl indirileceği, nasıl kurulacağı, nasıl kullanıldığı gibi bilgileri de almanız halinde, rahatlıkla kullanılmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz.




1- Windows Movie Maker


Aslına bakılırsa, bu programın eski bir program olduğunu söyleyebiliriz. Ancak kullanım açısından oldukça rahat olduğundan, en iyi düzenleme programı olarak önümüze çıkıyor. Temel seviyede olan kişilerin videolarını bu program ile düzenlemeleri son derece rahat olacaktır.

Ücretsiz Kurulum;

Sunulmuş olan bu program ücretsiz şekilde indiriliyor. Kurduktan sonra da herhangi bir lisans ya da yenileme gibi bir durum ile karşı karşıya kalmayacaksınız. Dilerseniz direkt olarak bu programı indirerek, editleme işleminize başlayabilirsiniz. Programın ilk video editleme aşamasında kullanılmasının uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Website: https://support.microsoft.com/en-us/help/18614/windows-essentials

License: Freeware

Download: https://www.topwin-movie-maker.com/download.aspx




2- Adobe Premiere Pro

En iyi video düzenleme programı arasında mutlaka Adope Premiere Pro da olacaktır. Bu programın kullanılması ilk söylenen edit programına göre daha zor olabilir. Ancak videolarınızı düzenleme ve geliştirme için başarılıdır diyebiliriz.

Çok sayıda özelliği bulunan bu program ücretlidir. Eğer profesyonel bir şekilde bu işi yapmıyorsanız satın almanızın çok da gerekli olmadığını söyleyebiliriz. Programın diğer programlarda olmayan farklı özellikleri olduğundan ücrete tabi tutulması olağandır. Örneğin bu program sayesinde, direkt olarak video içeriğinde olan konuşmalarda arama yapabilirsiniz. Eğer bu şekilde özellikleri olan bir programa ihtiyaç duyuyorsanız, satın alma işleminden sonra kurulumu yaparak videolarınız için Adope Premiere Pro programını kullanabilirsiniz.

Website: https://www.adobe.com/products/premiere.html

License: Trialware

Download: https://www.gezginler.net/indir/adobe-premiere-pro.html




3- Vegas Pro

En iyi programlar arasında bir sıralama yapılması gerekise, mutlaka ilk üçte yer alması gereken video edit programlarındadır diyebiliriz. Bunun için yapmanız gereken, indirme ve kurulumdur.

Sony markasının geliştirmiş olduğu Vegas Pro, güncellemeler ile şu an en iyi halini almıştır. Birden fazla video formatının çalıştırılması söz konusu olacaktır. Yeniden kodlama yapmanız, çözünürlüğü ayarlamanız gibi çeşitli özellikleri bulunuyor. Windows işletim sistemi için uygun bir program olduğunu söyleyebiliriz. Kurulum ve indirme işleminin son derece kolay şekilde yapılmasının mümkün olduğu Vegas Pro, ücretli olan programlar arasında.

Website: https://www.vegascreativesoftware.com/

License:  Proprietary

Domo Download: https://www.gezginler.net/indir/sony-vegas-pro.html




4- Final Cut Pro

Videolarınızı düzenlemeniz için geliştirilmiş olan programlardan biri Final Cut Pro’dur. MAC söz konusu olduğunda, kullanılabilecek en iyi video edit programı olarak Final Cur Pro gösterilebilir. Kolay şekilde montaj işleminin yapılması, videoların en iyi şeklide düzenlenmesi bu program ile olacaktır. İlk aşamadan kullanacağınız bir program değildir; ancak daha önce bu alana ilgi duysanız ve video editleme konusunda başarılı olduğunuza inanıyorsanız direkt olarak bu programı kullanabilirsiniz.

Montajlama işleminin yapılması için direkt olarak verilen seçenekleri kullanabilirsiniz. Özelliklerinin son derece çok sayıda olduğunu bilmelisiniz. Hatta bu program ile ünlü filmlerin montajlandığı biliniyor. Bu sebeple profesyonel olan kişiler tarafından kullanılmasının uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Final Cut Pro, ücretli olan bilgisayar edit programları arasında yer almaktadır.

Website: https://www.apple.com/final-cut-pro/

License:  Commercial proprietary software

Download: https://itunes.apple.com/us/app/final-cut-pro/id424389933?mt=12&ign-mpt=uo%3D4




5- Avid Media Composer

Kullanabileceğiniz video edit programları arasında Avid Media Composer programı yer alıyor. Bu program ile videolarınızın en iyi şekilde düzenlenebileceğine emin olabilirsiniz. Hem Windows hem de MAC için kullanımının uygun olduğu edit programları arasındadır. Video düzenleme nasıl yapılır gibi bir sorunun sorulması durumunda, direkt olarak cevabının Avid Media Composer olacağına emin olabilirsiniz. Düzenleme işleminin yapılması için profesyonel olarak kullanılan bu program da aynı şekilde filmlerin yapımında kullanılmaktadır.

Profesyonel yayın, film düzenleme için kullanımının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu programın çoklu kamera desteği bulunmaktadır. Yazılım son derece başarılı olduğundan çekmiş olduğunuz videolardaki sorunları bu program ile son derece rahat şekilde ayıklama şansınızın olduğunu söyleyebiliriz.

Website: http://www.avid.com/media-composer

License:  Trialware

Buy: https://shop.avid.com/ccrz__ProductDetails?viewState=DetailView&cartID=&sku=DYNA34567




6- iMovie

Sık tercih edilen edit programları arasında iMovie de bulunuyor. Pürüzsüz şekilde oluşturabileceğiniz videolar bu program ile mümkün oluyor. Sürükle bırak özelliği bu programda görülüyor. Mac için uygun olan programın indirerek, direkt olarak kullanabilirsiniz.

Ücretsiz Kurulum;

Bu programı kullanarak, profesyonel şekilde video düzenlemesi yapmanızın mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Programa özel efektlerin bulunduğunu da göreceksiniz.  Deneme için direkt olarak indirme işlemini yaparak, programı sorunsuz şeklide kullanabilirsiniz.

Yukarıda verilmiş olan programlar arasından sizin için en uygun olanını seçmelisiniz. Hemen hemen hepsinde indirme ve kurulumun oldukça basit olduğunu söyleyebiliriz. Kurulum işleminin ardından anında deneme yapabilir, videolarınızı düzenleme konusunda özellikleri deneyebilirsiniz.

Website: https://support.apple.com/tr-tr/imovie

License:  Proprietary

Download: https://support.apple.com/downloads/imovie






7- HitFilm Express

Dünyada en çok kullanılan video düzenleme programı olma özelliğini taşıyan Hitfilm Express ücretsiz bir programdır. İnternette en çok indirilen program video editörlük işlemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmenize olanak tanıyor. Peki bu programı bu kadar meşhur eden durum nedir diye soracak olursanız, kolay anlaşılabilir bir ara yüz, kodlamanın iyi olması, hızlı bir şekilde işlemlerini gerçekleştirmesi ve ücretsiz bir program olmasını sayabiliriz. Windows uyumluluğu bulunan bu video düzenleme programı 274 MB civarında bir boyuta sahip.

Website: https://fxhome.com/express

License: FXhome

Download: https://fxhome.com/express




8- OpenShot


Windews, Linux, Freebsd ve Macos gibi işletim sistemlerinde çalışan program çok amaçlı bir video düzenleme programıdır. 2016 yılında kararlı sürüm olarak piyasaya giren program önemli düzenlemeler ve iyileştirmelerle en iyi video editör programları ile yarışacak seviyeye gelmiş durumda.

Website: www.openshot.org

Lisans: GNU Genel Kamu Lisansı

Download: https://www.openshot.org/tr/download/




9- Adobe After Effects


Microsoft Windows ve Mac OS X uyumlu video düzenleme programı oldukça popüler programlar arasında yer almakta. Son güncellemesi 20.11.2017 tarihinde yapılmış olan program ücretli bir programdır, ancak deneme sürümü olarak indirip satın almadan önce program hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Website: https://www.adobe.com/products/aftereffects.html

Lisans: https://www.adobe.com/legal/licenses-terms.html#globalnav

Download: https://www.adobe.com/tr/products/aftereffects/free-trial-download.html




10- Da Vinci Resolve

Profesyonel bir video edit programı arıyorsanız bu ücretli yazılım tam size göre. Çok çeşitli video düzenleme işlemlerini çok kaliteli bir şekilde yapmayı başaran program kaliteli kadrosu ile devamlı olarak geliştirilip güncellenmektedir. Programın sitesini incelediğimizde sanki film ile ilgili işlerde tercih edildiği izlenimine sahip olduk.

Website: https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/

Lisans: Blackmagic Design

Download: -




Ücretsiz video edit programları arasından birini seçmeniz durumunda, dönem içinde ödeme yapmanıza ya da lisans almanıza da gerek olmayacak. Eğer editleme konusunda yeni olduğunuzu düşünüyorsanız ücretsiz olanlarını tercih etmenizin doğru olacağını söyleyebiliriz.

Profesyonel olarak yapılacak olan vido düzenleme için ise sunulmuş olan ücretli programlar son derece kolay şekilde, kaliteli biçimde videolarınızı oluşturmanızı sağlayacak. Bunun için mutlaka size en uygun olan en iyi video edit programı seçimini yapmalısınız. Ayrıca buradaki bütün video düzenleme (edit) programları, youtuberların kullandığı programlardır.

Arama başlıkları;
Video edit , video edit programı, ücretsiz video edit, ücretsiz video edit programı, video düzenleme, video düzenleme programı, video düzenleme indir, video düzenleme programı indir, en iyi video düzenleme programı

14 yorum:

  1. Benim ilk kullandığım video düzenleme programı ve halen kullanıyorum, winsows movie maker. Çok basit ve kullanışlı hemde üxretsizdir kendileri. İyi nir Youtuber olma hayali ile ilk bu programla başladım sonra en iyi editleme programı olan sonu vegas kullanmaya başladım. Biraz yavaş düzenliuor gibi ama çok profesyonel bir program. Adobe iyi bir marka ama henüz onu denemek nasip olmadı.

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim ve en çok kullandığım video düzenleme programı windows movie maker. Hem kullanımı basit hemde ücrersiz. Daha ne isteyeyim ama bubprogram çağın biraz gerisinde kaldilı diye bilirim. Ama acemiler ve video editlemeye yeni başlayanlar için oldukça ideal. Diğer programlarda fena durmuyor aslında.

    YanıtlaSil
  3. […] kurup kullanabilirsiniz. Googleda detaylı linkleri bulabilirsiniz. Ücretsiz ve bize göre en iyi video edit programı olmayı başarmış program hem hızlı , hem pratik hemde kaliteyi bir arada sunuyor. Eğer en iyi […]

    YanıtlaSil
  4. Ben i movie kullanıyorum. Gayet başarılı bir program. Ama youtuberlar genellikle sony vegas kullanıyor diye boliyorum.

    YanıtlaSil
  5. […] ve işleme, altyazı ekleyebilme ve çok çeşitli video boyutlandırması yer alıyor. Birçok video edit programı kısıtlı özelliklere sahipken Adobe Premiere istediğiniz bütün özellikleri bir arada […]

    YanıtlaSil
  6. Ben video düzenleme programı olarak burada yazanlardan 3 tanesini kullandım. Movie maker, sony vegas ve adobe premier pro. En sevdiğim tabi ki movie maker, burada yazan en basit ve özellikleri az olan program olarak görüne bilir. Sonuçta ben profesyonel çalışmıyorum. Ayrıca diğer programlar ücretli olduğu için onları kullanmayı tercih etmedim. Ama video edit programı kullananların çoğu sony vegastan vazgeçmiyor.

    YanıtlaSil
  7. İmovie kullandın gayet kolay kullanıma sahip. En sevdiğim özelliği kesme yaparken oldukça kolay bir deneyim yaşatıyor. Daha önce bu programı kullanmadığım için pişmanım

    YanıtlaSil
  8. Final Cut Pro ücretli olmasa iyi olurdu. Gerçi ücretsiz program bulmak çok zor. Movie makere devam o zaman :)

    YanıtlaSil
  9. Bu işle profesyonel olarak ilgilenmiyorsanız ücretsiz programları tavsiye ederiz. Ama prof. olarak çalışacaksanız en iyi video düzenleme programları konuda mevcut.

    YanıtlaSil
  10. En yakın zamanda bende dediğiniz programı kullanacağım :)

    YanıtlaSil
  11. Geçen bir progeam bulmuştum. Adını hatırlayamadım burada var diye umdum ama burada da yok. Ama yinede güzel açıklama olmuş. Videolarla içeriği desteklemen gayet başarılı olmuş. Like like .. 😎

    YanıtlaSil
  12. Teşekkür ederim, daha fazla video düzenleme programı ekleyeceğiz.

    YanıtlaSil
  13. Icerikteki programlar gayet iyi ve basit programlar,Youtuber gibi türlerin kullandığı program zaten.En kolayı movie maker ama fazla güzel iş çıkmaz,Adobe After effect iyidir öneririm..

    YanıtlaSil
  14. Guzel programlar. Kaynak olarak kullanilabilinir

    YanıtlaSil