7 Nisan 2018 Cumartesi

Telefonunun Pil Ömrü nasıl Uzatılır?

Yeni nesil dokunmatik telefonlar ile hayatımıza giren akıllı telefonlar maksimum iki gün şarj kapasiteleri ile bizleri şarj aletlerine bağımlı kılmıştır. Bunların önüne geçebilmek için yapmamız gerekenler;



  1. Orijinal Şarj Cihazı Kulanma

Orijinal olmayan şarj aletleri telefonunuz için gerekli olan voltajın ayarını bazı zamanlarda bozabilmekte. Bu sebepten ötürü telefonunuz bataryasında yıpranmalar ve şişmeler meydana gelir. Bu durum telefonunuz bataryasının ölmesine sebebiyet tanır.



  1. Bataryanızı Çok Kritik Seviyelere Düşürmeyin

Telefonların vermiş olduğu uyarı niteliğinde ki şarj azalma bildirimleri, telefonun şarja takılması gerektiğini söylemektedir. Bu bildiriye aldırmayıp, şarja takmak için telefonun kapanmasını bekleyenler büyük bir hata yapıyor olmaktadır. Telefonunuz %5 ile %15 arasındayken şarja takmanız gerekmektedir.



  1. Telefon İşletim Sisteminin Güncelliği

Her firma kendisini sürekli geliştirerek, cihazlarını daha iyileştirmeyi planlar. Gelen bu güncellemer ile pil ömrünüzün uzatılacağı işlemlerde mevcut olabilir. Bu sebepten ötürü telefonunuza gelen güncellemeri aktif olarak yapmanız gerekmektedir.



  1. Parlaklık Seviyesi

Günümüz de telefonların ekran boyutu oldukça büyüktür. Bu büyük ekranda ki yüksek parlaklıkta ki ışıklar şarjınızı sömüren bir olaydır. Bundan ötürü büyük ekranların zaten şarjınızı hızlı götüreceği gibi artan parlaklık seviyesi de buna yardımcı olacaktır. Parlaklık seviyenizi ne kadar düşük tutarsanız şarjınız bitme durumu da o kadar uzun olacaktır.



  1. Gereksiz Uygulamaların Açık Bulunması

Bir yere gideceksiniz ve haritadan konuma bakmanız gerekiyor. Bu durumda konumu etkin hale getirmeniz gerekmekte. Bütün ekstra işlemler telefonunuzun şarjını yemektedir. Wi-Fi, GPS, bluetooth ve mobil verileriniz oldukça fazla şarj tüketen uygulamalardır. Bunları işiniz olmadığı sürece kapalı tutmanız, telefonunuz şarj performansını olumlu etkileyecektir.



  1. Titreşimi Kapatmak

Telefondan gelen mesajların hem yüksek sesli bildirim hemde titreşim ile sizlere iletiliyorsa kesinlikle 2 kat şarj yiyor demektir. Titreşiminizi kapatmanız telefonunuzun pil sağlığı açısından iyi olacaktır. Bunun yanı sıra mesaj yazarken her tuşa bastığınızda ki titreşim de ayrı olarak şarj yemektedir ve şarjınızın erken bitmesine sebep olmaktadır.



  1. Telefonunuzun Bulunduğu Sıcaklık Ortamı

Telefonlar sıcak ortamda daha fazla enerji harcarlar, bu sebeple soğuk ortamlarda tutmaya özen gösterin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder