24 Nisan 2018 Salı

Küba Hakkında İlginç 8 Bilgi

Çoğu insanın gitmek istediği ülkeler arasında yer alan Küba’nın bilmediğiniz bir çok ilginç özelliği bulunmaktadır.

  1. Küba’nın anlamı

Aslında bir kızıl derili kabilesinin konuşma dilinden geldiği düşünülmektedir. Anlamı kesin olmamakla birlikte “bereketli arazi” diye isimlendirilebilir ve gelip gören bir çok insan tarafından da böyle anılmaktadır.



2.UNESCO Tarafından Yapılan Araştırma

UNESCO’nun gerçekleştirmiş olduğu araştırmada dünyada ki en çok gidilmek istenen ülke sıralamasının birinci sırasında yer almaktadır. Doğa güzellikleri ve tatil avantajları ile insanlar bu güzel ülkeyi görmekte çok ısrarcılar.



3.Küba Purosu

Küba denilince akla ilk gelen şeylerden birisi de eşsiz benzersiz olan purolardır. Küba ile ABD ile arada geçen olaylardan dolayı ABD başkanı F.Kennedy, Küba’ya ambargo uygulamadan önce 1200 adet Küba purosu satın almıştır.



4.Habitat

Küba Adası’nda kesinlikle insan sağlığına zarar verecek hiçbir canlı yaşamamaktadır. Hayvanından bitkisine tamamen insan sağlığına zararsız canlılar bulunmaktadır. Bu sebeple insanların göz bebeği niteliğinde dünya da ki en güzel ülkelerin başında yer almaktadır.



5.Televizyon Kültürleri

Küba halkını televizyona kitleyen en popüler televizyon programları ise Güney Kore dizileridir. İnsanların bu diziler çıktığında işlerini bırakıp, diziyi bitirmeden hayatlarına devam etmedikleri anlatılmaktadır. Bu denli sevilen Kore dizileri dünyada Kore’den sonra en çok izlenen 2. ülke olarak yer almaktadır.



6.Otomobil Ticareti

Küba’da diğer ülkelerin aksine otomobil ticareti yapılmamaktaydı. 2011 yılı Ekim ayına kadar yasak olan bu ticaretten bir ay sonrada arazi alım satım işlemlerinde ki yasak kalktı ve ticaretlerine başlandı.



7.Özgür Küba

Rom ve koladan oluşan dünyaca ünlü Küba kokteyli neredeyse bütün Amerika da “Cuba Lire” yani Özgür Küba olarak isimlendirilmekte. Ancak Küba haklı da “mentirita” adını vermekte. Yani yalancılık anlamına gelmektedir.



8.Ortalama Yaşam Süresi

Küba’da ortalama yaşam süresi çoğu ülkelere kıyasla daha iyi durumdadır. Sorunsuz ve kaygısız hayat düzeni bu durumun kanıtıdır. 76 Yıllık ortalama hayat süresi ile dünyanın en iyi sağlık sistemleri arasında yer almalarına olanak sağlamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder