25 Şubat 2018 Pazar

Mining Nedir? Kısa ve Öz

Mining yani kripto para madenciliği nedir; en kısa tabiri ile, bir kripto paranın transfer için harcanan işlem gücünü sağlamak ve blok zincirini oluşturmak için yapılan bir dizi matematik işlemini yapmaktır.

Detaylı açıklamak gerekirse mining iki farklı amaca hizmet ediyor;

Birincisi; madenciliği yapılan kripto para biriminin, bir kişiden bir kişiye para aktarımını sağlamak için bir takım matematiksel aşamalardan geçer. Paranın transferini sağlayıp bir muhasebe defteri tutar.

İkincisi; çözülmesi neredeyse imkansız olan bir kodlama ile benzersiz yeni bir blok oluşturur ve bu blok yeni parayı temsil eder.



Mining Pool Nedir ?

Madencilik yani mining havuzları (mining pool), yeni üretilen bu para karşılığında mining yapan kişilere kendi riglerinin hash gücüne göre parayı dağıtır. Havuzlar yani mining poollar ,her işlemden belirli bir komisyon alır ve herkes kazanmış olur.

Umarım anlatabilmişimdir 😊 Beğenmeyi ve yorum yazmayı unutmayın. Sağlıcakla kalın..



8 yorum:

  1. Güzel açıklama yapmışsınız teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Net ve açıklayıcı yazı elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Eskisi gibi kazanç yok. 3 d3 2 l3+ 2 s9 çalışıyor şuan .. roi süreleri epey geriledi. ancak mining madencilik bir sevda.. bırakmıyorum. bitcoinin arkasındayız. herşey güzel olacak .. umutlar güzel yönde.. bekleyin lütfen.

    YanıtlaSil
  4. sizi takip etmekten hoşnut oluyoruz

    YanıtlaSil
  5. Ben de mining işine girmeyi düşünüyorum. Bu yüzden gerçekten çok açıklayıcı ve yararlı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Mining yaparak çok yüksek coin birikimleri yapılamaz bence. Bu sanal paralar için direkt satın alarak yatırım yapmak daha mantıklı görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Artık eskisi gibi gelir sağlamıyor. ama yinede işi yapmayı seviyorum bende 14 makine var çalışıyor fabrika gibi

    YanıtlaSil
  8. Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil