1 Kasım 2017 Çarşamba

En iyi Fantastik Kore Dizileri

En iyi fantastik Kore dizileri: Son zamanlarda dünyada fantastik dizi konusunda Kore dizileri çok fazla izlendiği için oldukça popüler bir hal almıştır. Kore hem dizi oyuncuları ile hemde fantastik dizi konuları ile epey bir göz önüne çıkmışlardır. Fantastik Kore dizileri içinde pek çok güzel diziler bulunmaktadır. genel olarak dizilerde çok farklı konular işlenmektedir. Özellikle olağan üstü olaylar, çok farklı güçler, zaman yolculukları ya da ruhların değişik vücutlara girmesi gibi sıra dışı konular dizilerin izlenmesinde çok fazla rol almaktadır. Senaryolarının çok fazla abartılı olması nedeni ile her halde Kore dizileri düşünüldüğünden fazla izlenme rekoru kırdığı apaçık ortada olduğu bir gerçektir. Bu dizlerden bazıları;




1- Go Back Couple


Tür : Dram, Komedi, Romantik, Fantastik
Yönetmen : Ha Byung-Hoon
Oyuncular : Jang Na-ra, Kim Mi-kyung, Lim Ji-Gyoo, Lee Byeong-joon, Han Bo-Reum

Konu: Yeni evlenen bir çift evlendikleri için çok pişman olmaktadırlar. Dizide bu durum konu alınmaktadır. Aslında Ban-Do ve Jin- Joo birbirlerini çok severek evlenmişlerdir. Genç evlilik yaptıkları için daha sonra pişman olurlar. Bir gün zamanda yolculuk yaparlar ve birbirlerini sevdikleri ilk güne üniversite yıllarına tekrar geri dönerler.

2- While You Were Sleeping

Tür : Dram, Fantastik, Komedi, Romantik
Yönetmen : Oh Choong-hwan
Oyuncular : Lee Jong-suk, Suzy, Jung Hae-In, Ko Sung-Hee, Kim Min-Jae (ii)a

Konu: Dizide bir kadın devamlı rüyasında başkalarının başına gelmekte olan kötü olayları görmektedir. Bu kadının rüyasında görmüş olduğu bu kötü rüyaların gerçek olmasını engellemeye çalışan bir savcı vardır. Dizideki bu savcı olayların önüne geçmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Burada savcının verdiği mücadele anlatılmaktadır.

3- Borg Mom - Bogeumam

Tür : Bilim Kurgu, Dram, Komedi, Fantastik
Yönetmen : Sun Hye Yoon
Oyuncular : Park Han-byul, Choi Yeo-jin, Hwang Bo Ra, Choi Jung-won (i), Yang Dong-geun

Konu:  Genç bir adamın 7 yıl önece karısını çocuklarını dünyaya getirirken kaybetmiştir. Bu adam çocuklarına annelik yapması için tam anlamı ile bir insana benzeyen yapay zeka bir robot icat eder. Ancak olaylar bundan sonra başlamaktadır. Oğlunu Gangnam da bulunan çok güzel bir okula gönderir. Burada annelerin toplandığı bir kulüp kurulur ve ana olan robot buaraya kabul edilir.

4- Manhole

Tür : Fantastik, Komedi, Romantik
Yönetmen : Park Man Young, Yoo Young-Eun
Oyuncular : Jaejoong, Uee, Jung Hye-seong, Cha Sun-woo, Park Ah-ın

Konu: Dizide çok farklı bir konu anlatılmaktadır. Bong Pil adında genç bir adam bir zaman gezginidir ve devamlı olarak etrafında dönmektedir. En son olarak Bong Pil bir hafta içinde bir düğün olacaktır. Ancak bu genç adam bu düğünün gerçekleşmemesi için engellemeye çalışacaktır. Bunun için geçmiş ile bu gün arasında dolaşmaya başlar.

5- Reunited Worlds

Tür : Dram, Fantastik, Komedi, Romantik
Yönetmen : Baek Soo-chan
Oyuncular : Lee Yeon-Hee, Yeo Jin-goo, Ahn Jae-hyeon, Kim Jin-woo, Kwak Dong-Yeon

Konu: Aynı sene doğan iki çocuk çok iyi arkadaş olmuşlardır. Fakat bu arkadaşlık bir aşk hikayesine dönüşmüştür. Genç adam bir gün trafik kazası geçirir ve hayatını kaybeder. Aradan 12 yıl geçer ve birden gizemli bir şekilde ortaya çıkar. İnanılmaz olan ise hayatını kaybettiği yaşta yani hala 19 yaşındadır.

6- My Only Love Song


Tür : Dram, Fantastik, Romantik, Tarih
Yönetmen : Min Doo-sik
Oyuncular : Lee Jong-hyun, Lee Jae Jin, Ahn Bo-hyun, Park Joo-Hyung, Kong Seung-Yeon

Konu: Genç kadın bulunan dönemden geri giden bir yıldızdır. Ancak insanlara sahip oldukları para kadar değer vermektedir. Bu kadının gününde yaşayan ve para kazanmak için her şeyi yapan bir genç adam vardır. genç kadın ve genç adam arasında büyük bir aşk başlayacak ve dizide bunlar anlatılacaktır.


7- Chicago Typewriter


Tür : Dram, Fantastik, Komedi, Romantik
Yönetmen : Kim Chul-kyu
Oyuncular : Im Soo-jung, Yu Ah-in, Go Kyung-pyo, Yang Jin-Sung, Chun Ho-jin

Konu: Dizinin konusu 1930 yılında Japonya sömürgesi altında yaşayan insanların reenkarnasyon yolu ile yeniden dünyaya geldiklerini düşünürler ve olaylar bu yazarların etrafında dönmektedir. Dönemimizde bu yazarlardan birinin kitapları çok fazla satılmaktadır. İçlerinden biri sıra dışı gizemli bir yazardır. Diğeri ise kitapları çok satan yazarın anti fanı olarak hayatını sürdürmektedir.


8- Tunnel


Tür : Dram, Aksiyon, Fantastik, Gizem
Yönetmen : Shin Yong-Hwi, Kim Seung-Min
Oyuncular :Jo Hee-Bong / Jeon Sung-Sik ,Kang Ki-Young / Song Min-Ha,Kim Byung-Chul / Kwak Tae-Hee, Lee Shi-A / Shin Yeon-Sook

Konu: Park Gwang- Ho 1986 yılında yaşamış bir dedektiftir. Gwang- Ho bir seri katili yakalamak için peşinden koşar ve bir tünele farkında olmadan girer. Ancak girmiş olduğu tünelin diğer ucuna geldiği zaman kendini 2016 yılında bulur. Ancak 30 sene önce olan tüm cinayetlerin aynıları 2016 yılında tekrar yaşanmaya başlamıştır.

9- Queen of Ring


Tür : Fantastik, Komedi, Romantik
Yönetmen : Seong-chang Kwon
Oyuncular : Kim Seul-gi, Jeon No-min, Yoon So-hee, Kim Min-young, Ahn Hyo-seop

Konu: Nan- Hee çirkin bir kızdır ve aile sırları ile dolu olan sihirli altın bir yüzüğü takmasının arkasından farklı olaylar meydana gelir. Se- Gun yakışıklı bir delikanlı olmasına rağmen soğuk kalpli birisidir. Nan- Hee takmış olduğu yüzük sayesinde Se- Go onu çok güzel ve seveceği birisi gibi görmektedir.

10- Tomorrow, With You


Tür : Dram, Fantastik, Komedi, Romantik
Yönetmen : Yoo Je-Won
Oyuncular : Shin Min-a, Lee Je-hoon, Kim Ye-Won, Oh Kwang-rok, Jo Han-cheol

Konu: Yoo So- Joon zaman gezgini bir genç adamdır. Bu genç adam ile karısı Song Ma- Rin arasında olan aşk dizide konu alınmıştır. Genç adam gelecekte kendini çok kötü bir halde görür. Bu durumu değiştirmek için hiç sevmediği halde genç kadınla evlenir. Fakat işler daha farklı gelişmektedir.

2 yorum:

  1. […] iç dünyamızı yansıtan dizileri seviyor ve izliyoruz. Ama özellikle genç yaştaki arkadaşlar fantastik Kore dizileri kategorisini oldukça seviyorlar. Bazıları anime tarzı severken, bazılar normal Kore dizileri […]

    YanıtlaSil
  2. Tunnel favorim. Beyin yakan cinsten.

    YanıtlaSil