6 Mart 2017 Pazartesi

Youtuberların En çok Kullandığı Olmazsa Olmaz Programlar

Youtuberların kullandığı video programları ve diğer düzenleme (editleme) programlarını tanıtacağız. Youtuberlar hangi programları kullanır.
Youtuberlara mesaj ve yorum olarak hangi programları kullanıyorsunuz diye sorduğunuzda genelde kanal açıklama kısmında belirtiyorum der ama, bütün kullandığı programları yazmazlar. Youtuberlar genellikle kullandığı bilgisayarı mikrofon eve video kamera markasının adını ve özelliklerini yazarlar. Burada ki bir Youtuber’un gerçekten aktif olarak kullandığı olmazsa olmaz programları ve hangi amaç için kullanıldığını anlatacağım.

Youtuberların kullandığı programlar
1- Bandicam
Bu program bilgisayarınızın masaüstü görüntüsünü sesli bir video olarak kaydetmenizi sağlar. Ayrıca kayıt esnasında resim çekmenize olanak sağlar. En çok kullanılan programdır. Basit ara yüzlü ve Türkçe kullanım kolaylığı ile Youtuberların en çok kullandığı programların başında gelir. Lisans gerektiren bir programdır ve deneme sürümü olarak internetten ücretsiz indirebilirsiniz.
Bandicam Tanıtım ve kullanım videosu.




2- Camtasia Studio
Camtasia Studio aslında Bandicam ile aynı görevleri yapar. Dünya üzerinde en çok kullanılan ekran görüntüsü kaydetme programı olarak anılır. Ultra HD video kayıt olanağı sağlar ve Türkçe dil desteği ile kolaylıkla kullanacağınız bir program. Başlıca yapabildiği özellikleri; Video kesme, ses kesme, ses ekleme, resim ve video ekleme gibi artı özelliklere sahip. Lisanslı bir yazılımdır ama deneme sürümü ile bir süreliğine ücretsiz kullanabilirsiniz. Ayrıca hep merak edilen Thug life nasıl yapılır sorusunun cevabı bu programda, videodaki kişiye kafa ekleme işlemini bu programla yapabilirsiniz. Lisanslıdır.

Hareketli kafa ekleme



3- Sony Vegas Pro
Sony Vegas Pro, en kapsamlı ve en çok kullanılan video düzenleme (edileme) programdır. Bu program ile videolarınızı düzenleyebilir, görsel efekt verebilir, kesebilir ve birleştirebilirsiniz. Profesyonellerin kullandığı bu programla kaliteli videolar hazırlayabilirsiniz. En çok sorulan sorulardan biri Youtuberların kullandığı video edit programları nelerdir diye soruluyor. Video çekerken kendi profil videonuzu oyun videosuna eklemenizi sağlayan bu programdır.
Kapsamlı ama kullanımı sandığınız kadar zor değil. Tabi ilk bakışta zor gibi gelebilir, acemiliği atmak için programın kullanım videolarını internetten rahatlıkla bulup izleyebilirsiniz. Lisanslı bir üründür.
Videoya Face cam ekleme




4- Audacity
En kapsamlı ve Youtuberların en çok kullandığı ses programlarının başında geliyor. Bu program ile ses kaydı yapabilir, sese montaj yapabilir, ses tonunu değiştirebilir ve sesi kesme-birleştirme yapabilir kısaca ses ile ilgili bütün işlemlerinizi profesyonel bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Çok konuşulan videolara Amerikan dublaj yapma programı olarak da anılmaktadır.

Ses mükemmelleştirme ve gürültü giderme



5- Adobe photoshop
Bu program ile resim montajı ve sıfırdan resim oluşturma işlemini profesyonel bir şekilde yapabilirsiniz. Kullanımı oldukça zor bir program olarak anılmaktadır. Sırf bu programı kullanmak için özel dersler ve kurslara giden birçok insan vardır. Tüm dünyada en yaygın kullanılan ve en çok işleve sahip eşi olmayan bir resim montaj programıdır. Kullanım alanlarının başında reklamcılık ve tasarım meslekleri geliyor. Bu aladaki birçok şirket sadece bu programı kullanmayı bilmeyi ilk madde olarak belirtiyor. Kullanmayı öğrendikten sonra işsiz kalmayacağınız bir programdır. Lisanslıdır ve deneme sürümünü bir süreliğine ücretsiz kullanabilirsiniz.

Resim Kesme




6- Adobe Premiere Pro
Eski adı Adobe Premiere Pro CS6 olan yazılım, ADOBE şirketinin geliştirdiği çok detaylı bir video düzenleme ve kurgu oluşturma programıdır. Bu program ile çok yönlü filmler, videolar ve sesler oluşturabilir düzenleyebilirsiniz. Lisanslıdır ve deneme sürümünü bir süreliğine ücretsiz kullanabilirsiniz.

Videoya efekt ekleme




7- Adobe audition
Bu program en gelişmiş ses düzenleme programı olarak anılıyor ve Audacity prgramı ile benzer özelliklere sahip. Adobe audition ve Audacity arasında seçim yapmak size kalmış bir durum. Ama Adobe audition kullanıcıları diğer ses düzenleme ve kayıt programları ile karşılaştırılamayacak kadar kaliteli olduğunu iddia ediyor. Yine iki yazılımın özelliklerini karşılaştırarak size en uygununu seçebilirsiniz. Lisanslıdır ve deneme sürümünü bir süreliğine ücretsiz kullana bilirsiniz.


Kısaca özetleyecek olursak Youtuberların kullandığı programlar, youtuberların kullandığı video programları ve youtuberlar hangi programları kullanır sorularının cevabını vermeye çalıştık.

Bu programların bir kısmını kullanmayı biliyor ve Youtube’dan para kazanmak için sizin de hevesiniz varsa size fikir verecek kategorilerin ve başarıya giden anahtar niteliğindeki Youtube Para Kazanma Yolları adlı yazımızda kafanıza uygun kategori veya sektör hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.



Programları Kısaca özetleyecek olursak;

Ekran görüntüsü kaydetmek için kullanılan programlar;
Bandicam
Camtasia Studio

Video düzenlemek (editlemek) için kullanılan programlar;
Sony Vegas Pro
Adobe Premiere Pro

Resim düzenlemek için kullanılan programlar;
Adobe photoshop

Ses kayıt ve düzenlemek için kullanılan programlar;
Audacity
Adobe audition



İyi bir youtuber olmak istiyorsanız bu programları iyi ve aktif bir şekilde kullanmalısınız. İyi bir youtuberun ne kadar para kazandığını merak ediyorsanız, en gerçekçi ve hiçbir yerde bulamayacağınız Youtube ne kadar para kazandırıyor adlı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

3 yorum:

  1. […] tamirattan yemek pişirmeye tedavi yöntemlerinden eğitim ihtiyacına kadar birçok sahada youtuberların kullandığı programlar diyerek merak eden insanlar arama motorlarına hücum etmektedirler. En hızlı video edit […]

    YanıtlaSil
  2. […] tamirattan yemek pişirmeye tedavi yöntemlerinden eğitim ihtiyacına kadar birçok sahada youtuberların kullandığı programlar diyerek merak eden insanlar arama motorlarına hücum etmektedirler. En hızlı video edit […]

    YanıtlaSil
  3. […] tamirattan yemek pişirmeye tedavi yöntemlerinden eğitim ihtiyacına kadar birçok sahada youtuberların kullandığı programlar diyerek merak eden insanlar arama motorlarına hücum etmektedirler. En hızlı video edit […]

    YanıtlaSil