29 Mart 2017 Çarşamba

Mısır Piramitleri ile ilgili Şaşırtıcı Sırlar ve Gizemler

Mısır Piramitlerinin sırını, gizemi ve tuzaklarını duymuşsunuzdur. Bazıları doğa üstü gibi gelebilir bazıları ise mantık dahilinde olduğu bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır. Bazı bilim adamları günümüz teknolojisi ile bile bu denli bir yapıyı yapmak gerçekten çok zor olduğu söylenmektedir.

Mısır piramitleri hakkında kısa bilgi istiyorsanız net bilgiler veren diğer yazıya göz atabilirsiniz.


Tuzaklarla Dolu Mısır Piramitlerinin Sırları ve Gizemleri


Mısır piramitlerinin içine keşif için giren ilk bilim adamları, mumyaları açıp incelediğinde radyasyona maruz kalarak can vermişlerdir. Bunun bir tuzak olduğu çok sonradan anlaşılmıştır.


Piramit’in inşası 20 ila 30 yıl arasında bir sürede tamamlanıyor. İnşaat tamamlandığında Piramit’in planlarını, nasıl yapıldığını, sırrı ve gizemlerini bilen bütün işçi, usta ve mimarlar öldürülüyordu.


Bilim insanları piramitlerin içerisinde tuzak olup olmadığını ve bilgi edinmek için derin bir araştırma yapmak istemişlerdir. Ama ses dalgaları yayan ve elektro manyetik aletlerde Piramit’i taramak istediklerinde başarısız olmuşlardır. Çünkü piramitlerin içine hiçbir tarama cihazı (define arama benzeri cihazlar) çalışmamaktadır.


Piramitlerin inşa süreleri ortalama 25 yıl sürdüğü yazılı olarak biliniyor. Ama inşaat sırasında işçiler günde her biri 20 ton ağırlığında 10 beton blok ekliyorlardı. Bu süre ve şekilde inşa edildiği düşünüldüğünde ortalama iki yüz elli sene sonra bitmesi gerekiyordu. Bazı kesimlerin aklına, başka bir güç yani uzaylılar yardım mı etti soruları takılmıştı.



Piramitlerin içerisindeki bütün odalar tam olarak keşfedilememiştir. Odanın içine girmek istediklerine dolambaçlı bir yol izleyen kişiler ya kayboluyor ya tuzaklara yakalanıyor ya da başladığı noktaya geri dönüyorlar.

Mısır Piramitlerinin içinde gerçek olduğu söylenen gizemler ve sırlardan enteresan olarak baktığımız diğer olaylar ise şöyle;

Bir tesadüf üzeri farkına varıldığı söylenen bir olayda, pis bir suyu Piramit’in içinde belirli bir süre bekletildikten sonra temizlendiği gözlemlenmiştir.

Piramit’in içindeki havadan mı bilinmez ama süt belli bir süre sonra yoğurt haline dönüştüğü söylenmektedir. Maya katılmadan nasıl dönüşüme uğradığı ise büyük bir sır olarak kabul ediliyor.

Bir başka gizemde temiz bir su bekletildiğinde bir yüz bakım ürünü olarak kullanıldığı öğrenilmiştir.

Çöp artıkları hiçbir şekilde kokmaz, kesik benzeri yaralar ve iltihaplı yaralar bu Piramitlerin içerisinde iyileşir deniliyor. Bu gizemli olaylar, araştırmacıların kendi gözlemlediği ve bizzat test edildiği söylenmektedir. Bazı kesim bu söylentileri kabul ederken bazı kesim ise bu olaylara inanmadığını dile getiriyor.

En ilginç olaylar nelerdir merak ediyorsanız linkteki sayfadan tuhaf ve şaşırtıcı bilgileri belgesel tadında anlatımla izleyebilirsiniz.

1 yorum:

  1. […] inşa edilmiş göğe uzanan yapı bütündür. İnşaat sırasında çalışan işçi ve mimarlar piramitlerin sırrını bildikleri için […]

    YanıtlaSil