3 Mart 2017 Cuma

Gizemi Çözülememiş Dünyanın En İlginç Olayları | Video

Gizemi çözülememiş dünyanın en ilginç olayları; Gelecekten gelen adam, Titanik faciasındaki esrarengiz gerçek, geçmişte yapılmış UFO tablosu, bulunan dev adam fosili ve Piri Reisin doğa üstü çizilmiş haritası. Bütün bu ilginç olayları; videolu, resimli ve yazılı anlatım ile sizlere sunuyoruz.

Dünyada pek bilinmeyen ve üstünde durulmak istenmeyen gizemli olaylar bulunmakta.  Bu yaşanmış ilginç olaylar insanın tüylerini ürperten cinsten, bu olaylar gerçek ve gizemi hala çözülememiştir. Çok şaşıracağınız, dünyanın en ilginç olayları konusunu devamlı araştırıp sizlere sunmaya devam edeceğiz.



1- Gelecekten Gelen Adam

Genç yaşlarda bir adam Times Meydanında birdenbire belirir. Çevredeki insanların anlattıklarına göre insanların gözü önünde ışınlanmışçasına ortaya çıkan bu adam eski giyimli birisiydi. Şaşkınlıkla etrafa bakındıktan sonra karşıya geçmek için yeltendiğinde bir araba çarpıp ölür. Polisler adamın üstünü aradıklarında Rudolf Fentz adında bir kimlik bulurlar. Cebinden 5 cent değerinde bir bira parası çıkar, ama daha önce yer yüzünde basılmış böyle bir para yoktur. Dahası 1876 yılına ait bir mektup, pul ve araba yıkama bileti bulurlar. Bu yaşanan ilginç olayı aşağıdaki videolu versiyonu ile izleyebilirsiniz.  Yaşanmış ilginç olaylar listemizdeki ilk sırayı kapıyor ve diğer ilginç olaylar da bir o kadar şaşırtıcı ve gizemli olaylar olarak biliniyor.



2- Titanik Faciası 14 Yıl Önce Yazılmış

Titanik 15 Nisan 1912 yılında buz dağına çarparak battı. Bu hikâyeyi bilmeyen yoktur. Filmi dahi çekilen bu olay aslında bir hikâye olarak 1898 yılında kitap olarak yayınlanmıştır. Kitapta çok büyük ve batmaz denilen bir gemiden söz ediliyor. Titan isimli bu kitapta da gemi buz dağına çarparak batıyor. Bu gizemli olay  size saçma gelebilir ve kuşku duyabilirsiniz  ama biraz araştırma yaptığınızda gerçek olduğunu anlayabilirsiniz.


3- Tabloda Belirlenemeyen cisim UFO mu?

Filippo Lippi tarafından yapılan La Madonna E San Giovannino Tablosu sıradan bir tablo gibi gelebilir. Ama bu tabloyu ilginç kılan gök yüzündeki hareket halinde ışık saçan bir cisim olması. Hareket halinde olduğunu söylememizdeki neden deniz kıyısındaki bir adam kafasını bu cisme doğru çevirmiş bakıyor olması. İnsanın aklına ister istemez UFO ve uçan daireler geliyor. Sanatçı bu ilginç olayı resim olarak yansıtmış. Bu ressamın diğer tablolarını araştırdığımızda buna benzer ilginç olaylar ve gizemli olayların meydana geldiği yerde hemen bir tablosunu yaptığı anlaşılıyor. Google'da Filippo Lippi tabloları diye araştırabilirsiniz.



4- İrlanda'da Bulunan Dev Adam

1895 yılında bir kazı araştırmasında bulunan dev bir insan fosili bulundu. Bu devin boyu 3,5 metreyi, kilosu ise 2 tonun üzerinde olduğu kayıtlara alınmış. Boyu daha net belli olsun diye bir tren vagonunun önünde fotoğrafını çekmişler. Kilosunun fazla oluşu taşlaşmış olduğundan kaynaklanıyor olmalı.

İnternette bir dönem devamlı dev insan fosilleri ilginç olaylar başlığı altında paylaşılıyordu. O paylaşılan fotoğraflar tamamen saçmaydı. Çünkü insanların boyutu 20 25 metre civarındaydı ve Photoshop ile yapıldığı çok bariz anlaşılıyordu. Tabi Photoshop programını kullananlar daha iyi anlayabilir. Bu fotoğraf çok eski ve devlet tarafından onaylanmış, heykeli ise bir müzede sergileniyor.

İlk Orjinal resimi



5 - 6 Bin Yıl Öncesine Ait Dünya Haritası

Piri Reisin bu haritasını bilmeyen azdır herhalde, 1513 yılında çizilen bu haritada Afrika, Amerika ve Güney Kutbu'nu kusursuz bir şekilde çizmiştir. Bu haritayı ilginç kılan güney kutbunun keşfi 1881 yılında gerçekleşmişti ve Piri Reis'in haritasında detaylı olarak 368 yıl önce çizilmiş olası. Bazı belirttiği kıyılar 6 bin yıl önce erişmesi çok ilginç geliyor. Özet olarak Piri Reis 6 bin yıl önceki dünyayı haritaya dökmüş olması.



6- Dünya dışı insana benzeyen İlginç yaratık

2007 yılında Meksikada bjir çiftçi bir yaratık ile karşılaşır. İğrenç ve tuhaf görünümlü bu ufak yaratığı gördüğünde çok korkar ve suda boğarak öldür. Zaman kaybetmeden yaratığı yetkililere götürür. Olaydan bir süre sonra açıklama yapan bilim adamları 4 ayrı labarutuarda araştırma yaparlar ancak DNA’sını tespit edemezler ve bu canlı türünün DNA’sı dünyadaki hiçbir canlı türüne ait olmadığını söylerler. Başka bir araştırmada, İspanyol bilim adamı yaratığın DNA’sını çözer ve o da bu dünyaya ait olmayan bir canlı türü olduğunu anlar ve çok büyük ihtimal ile başka dünyadan geldiğini söyler. Araştırmanın devamında insana çok benzeyen bu yaratığın kemik yapısı dikkatlerden kaçmıyor. Homosapiens yani insan ırkından ve akıllı bir yaratık olduğu kesin. Ayrıca diş yapısı, omurgası ve kuyruğa sahip olan yaratık kertenkeleye de benzeyen özellikleri mevcut. Sonuç olarak dünya dışından gelen yarı insan ve yarı hayvana benzeyen bu dünya dışı ilginç yaratık her kesimden insanın ilgisini çekmeyi başardı. Bazıları buna cin derken bazı kesim uzaylı bir yaratık olduğunda hemfikir.

 

7- 500 milyon yaşındaki çekiç

1936'da Teksas'ta bir kazı çalışmasında tahta saplı bir çekiç bulundu. Araştırmacılar bu çekicin yaşını hesapladıklarında yaklaşık 500 milyon yıl olduğu tespit etti. Bu çekiç bir taşın işinde saplanmış olarak bulunmuş. Daha da ilginci bu çekiç günümüz teknolojisinin dahi zor yapabileceği sertlikte ve saflıkta olduğudur.



8- 2000 yıllık pil

1938 yılında Alman arkeolog tarafından Bağdat’ta bir pil bulundu. Pilin yaklaşık 2000 yıllık oluşu, bilim insanları tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Görünüşü günümüz kalem pillerine benzemese de çalışma prensibi şu anki teknoloji ile aynı. Dış görünümü bir testiyi anımsatıyor ve bunun içerisinde pilin çalışması için gerekli olan her şey bulunmakta. Pil 2 volt elektrik üretiyor ve boyu 13 santimetre. Bu pil dünyanın en eski pili olarak tanımlandı. Tabi bu haber modern pilin icatçısı Alessandro Volta’yı oldukça üzmüş olmalı.

9- Maya dönemine ait kristal kafa tası

Maya dönemine ait olduğu söylenen 1000 yıllık kristal bir kafa tası bulundu. Tek bir kristal blok kütlesini oyarak yapıldığı anlaşılan bu kafa tası oldukça şaşırtıcı özelliğe sahip. Alt tarafından ışık tutulduğunda gözlerinden ışık çıkması şu anki teknoloji ile bile, yapılması imkansız. Kristal çok sert bir maden olduğu için günümüzde lazer ile kesilip biçimlendiriliyor. Akıllara o dönemde nasıl oluyor da bu kristali oymuşlar soruları geliyor. Birde ışık açısını nasıl yapıldığı da ayrı bir bilinmezlik.

5 yorum:

  1. […] yetkililer tarafından onaylanıyor. Zamanda yolculuk gerçek mi, tam olarak bilinmez ama ilginç olaylar olduğu kesin. Tüyler ürperten kanıtları ile imkansızı başaran bu adamların hikayeleri […]

    YanıtlaSil
  2. […] yetkililer tarafından onaylanıyor. Zamanda yolculuk gerçek mi, tam olarak bilinmez ama ilginç olaylar olduğu kesin. Tüyler ürperten kanıtları ile imkansızı başaran bu adamların hikayeleri […]

    YanıtlaSil
  3. Kristal kafa tası olayı biraz saçma geldi bana. Sanki bu hikayenin bir filmi de vardı

    YanıtlaSil
  4. […] En ilginç olaylar nelerdir merak ediyorsanız linkteki sayfadan tuhaf ve şaşırtıcı bilgileri belgesel tadında anlatımla izleyebilirsiniz. […]

    YanıtlaSil
  5. […] önceki yazımızda esrarengiz olaylarla ve bilimin açıklayamadığı dünyanın en ilginç olayları adlı yazıdan çok bilinmeyen olayları videolu ve açıklamalı olarak […]

    YanıtlaSil