3 Mart 2017 Cuma

2017 Saman Fiyatları

2017 saman fiyatları her ile göre değişiklik gösteriyor. Kalitesine göre ve iskontoya göre fiyat ortalama olarak belirleniyor. Türkiye de hayvancılık son zamanlarda düşüşte olduğu söylentileri mevcut. Hayvancılığa yeni başlayacaklar için hesap kitap yapıp kar ve zarar planını hazırlarken yem giderleri bu hesabın başında geliyor. Saman fiyatları toptancıların ve depo olarak saklayanların tekelinde işliyor. Hayvan yetiştiricilerinin en çok kullandığı saman buğday ve yonca samanıdır.

Bir balya ortalama 22-25 kg arasında oluyor. Türkiye geneli bir saman balyası fiyatları 13 – 15 lira arasında. Nakliye giderleri ve işçilik maliyetleri satıcı veya alıcı tarafından belirlendiği için tam ve kesin fiyat değildir.

Saman Fiyatlarında Son Durum


İstanbul saman fiyatları kilogram fiyatı 70 kuruşa kadar alıcı buluyor. Tabii bu fiyatlar samanın kalitesine göre değişiyor.

Konya saman fiyatları kilogram fiyatı 37 kuruş ile 60 kuruş arasında alıcı buluyor.

Doğu illeri saman fiyatları ise kilogram fiyatı 35 kuruş ile 55 kuruş arasında değişiyor.

Türkiye geneli saman fiyatları ortalama 35 kuruş ve 70 kuruş olarak satışa sunulmuş vaziyette. Kış aylarından çıktığımız ve bahar aylarında olduğumuzu var sayarsak fiyatlar artmaya devam edeceği kesin gibi.

Burada yazılan saman fiyatları çeşitli satış sitelerinden ve kullanıcı yorumları ile belirlenmiştir. Saman fiyatı ile ilgili ortalama olarak ve bilgi amaçlı verilen değerlerdir. kirazin.com

1 yorum:

  1. Şehiriçi ve Şehirlerarası Yük Eşya Taşıma Nakliye Hizmetleri için firma önerimdir.
    Nakliye ve Ofis Taşımacılığı hizmetleri için Kozcuoğlu Ofis Taşıma firmasını seçin.

    YanıtlaSil