26 Şubat 2017 Pazar

Youtube Para Kazanma Yolları | 6 Etkili Yol

Youtube Para Kazanma Yollarını 6 muhteşem fikir ile sizlerde Youtube da çabuk yükselerek büyük meblağlar kazanabilirsiniz. Kolay şekilde Youtube’dan para kazanmak için yapmanız gereken ilgi duyduğunuz ve fikir sahibi olduğunuz kategoriyi seçmeniz.


Youtube Para Kazanma


Youtube Para Kazanmak için başta kategori seçimini iyi yapmak gerekiyor. En çok kazandıran sektörleri sizler için açıklayarak sıraladık.
1 - Viral video Çekerek ve Yükleyerek Para Kazanma

Eski bir Youtube para kazanma yöntemidir ama etkilidir. Yapmanız gereken komik ve hatrı sayılır videolara yeni isimler vererek yayınlamanız. Bu yöntemi bir süre kullanarak pirim yapabilirsiniz. Bir kaç video çok izlendiğinde önerilen videolarda çıkar ve diğer videolarınızın izlenme sayısı artar. Önemli olan dikkat çeken ve içerikle alakalı komik videolar yüklemeniz. En çok aranan videolar kediler ve düşen insanların videolarıdır. Bunu göz önünde bulundurup kolaj şeklinde 5 – 10 dakikalık videolar hazırlayıp yükleyebilirsiniz. Belirli bir kitleye hakim olduğunuzda videoya giriş jeneriği de eklemeniz prestijinizi arttıracaktır.
En çok izlenen Youtuberlar genellikle ilgi çekici ve videolar hazırlarlar. Komik ve eğlenceli videolar hazırlamaya çalışın. Örneğin topluluk içinde bağırdım, arkadaşıma eşek şakası yaptım gibi içerikler hazırlayabilirsiniz. Tabi bunu yapmak sizi rezil duruma düşürebilir. Ama gözü kara biri iseniz ve kendinizle barışıksanız hiç durmayın. Youtube çocuk izleyici kitlesi çok fazla olduğu için bu tür komik içerikler üreterek bir anda yükselmeniz olağandır.



2 - Eğitici Videolar İle Para Kazanma


Eğitici videolar hazırlayarak Youtube'dan para kazanma, örneğin bir ülke hakkında veya bir ürün hakkında bilgi verin. İzleyicilerin dikkatini çeken başlıklar atmak yine çok önemlidir. Ama başlık yazarken video ile ilgili olmasına özen gösterin.  Ziyaretçiyi hayal kırıklığına uğratmamanız önemli.  İzleyiciyi kendi yerinize koyup içeriği ve başlığı oluşturmanız çok fazla önemli. Yanlış veya alakasız başlık açmanız. Hemen çıkma oranını düşürür ve bu Youtube gözünde sizin değer kaybetmenize sebep olur. İnsanların hiç bilmediği veya az bilinen ve gerçek bilgilerden oluşan içerikler oluşturun. Ama bunu yaparken kopya içerik oluşturmamanız çok önemli. Örneğin ilginç bir haber gördünüz bu haberin yazılarını okuyarak içerik oluşturmayın. Haberin ana konusunu anlayın ve benzersiz bir şekilde metne dökün, sonrasında sesinizle veya yazı ile video oluşturun, bunu yaparken kıra videolar ve yüksek çözünürlüklü resimler eklemeyi ihmal etmeyin. Sonuç olarak empati yaparak içerik hazırlayın, videoya baktığınızda içiniz rahat etsin. Size faydası olacak nasıl youtuber olunur adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.  Yazıda etkili bir şekilde Youtube'da yükselmeyi ve popüler bir kanal sahibi olmak için yapılması gerekenler anlatılıyor.



3 - Müzik Yaparak Para Kazanma

Müzik ile ilgili bir yeteneğiniz veya beceriniz varsa Youtube'dan para kazanmak için parçalarınızı klip haline getirip yükleyin. İnternet var oldukça videonuz orada duracak ve izlenmeleriniz artacaktır. Eğer kaliteli bir klip üretirseniz yükselme şansınız çok yüksektir. Son dönemlerde müzik yaparak çok popüler olmuş ve sadece Youtube’dan kazandığı para ile kesesini doldurmuş birçok yeni sanatçı mevcut. İlla klip yapmak zorunda değilsiniz, popüler müzikleri çalarak yorumlarsanız bu da sizi çok iyi yerlere getirecektir. Örneğin: 1 Ayda 50 milyon izlenen bir parçayı yorumladığınızda inanılmaz bir patlama yapacaksınız. Şöyle ki şarkı ismi xxx olsun ve bu başlık altında başka şarkı yok siz bu şarkı isminin sonuna kendi isminizi koyduğunuzda o hit parçadan hemen sonra gelebilirsiniz. Bazı parçalar telif gerektirebilir ve bunun için Youtube’un telif maddelerini iyi okuyun ve anlayın.



4 - Oyun Videosu Çekerek Para Kazanma

Youtube’ de en çok izlenen kategori şüphesiz oyun videoları, sizde oyun videoları hazırlayarak para kazanabilirsiniz. Ama yapmanız ve sahip olmanız gereken şartlar ve koşullar var. Bunların ilki iyi derecede bir bilgisayara ve oyun satın almanız için ufak bir bütçe. Bunların dışında iyi ve düzgün bir diksiyona sahip olmanız avantaj hanenize yazılacaktır. İllaki diksiyona gerek yok aslında, yeni başladığınızı var sayarsak yeni bir oyunu tanıtmak ve oynamak çabuk yükselmenize sebep olacaktır. Tabi doğal ve neşeli olmayı unutmayın.

Olması gereken başlıca maddeler:

a-) Olduğunuz gibi davranın kasıntı ve telaşsız bir yapı takının

b-) İzleyicinin dikkatini çekecek başlıklar ve video resmi hazırlayın

c-) Yenilikçi olun ; Yeni oyunlar  ile aramalarda en üst sırayı kapın

d-) Yanlış ve yanıltıcı bilgi vermeyin

e-) Kaliteli içerik üretin; sevmediğiniz bölümleri montajda atın.

f-) Yapılacaklar listesi hazırlayın.

En çok tercih edilen Youtube'dan para kazanma yollarından biridir ve en fazla rekabet olan kategoridir.



5 - Korku hikayeleri Anlatarak Para Kazanma

En çok rağbet edilen türlerden biride gerçek korku videoları ve bilgi içerikli mini belgesellerdir. Korku hikayeleri ile ilgili bir video sunumu hazırlarken özellikle internette çok bulunmayan ve insanların ilgisini çekecek kaynaklar bulun. Bu kaynakları makale şekline getirip özgünleştirin. Kopya içerikten uzan durun ve kaliteli resimler ve videolarla videoyu zenginleştirin. Sesinize güveniyorsanız sesli bir anlatımı tercih edin. Eğer sesinize güvenmiyorsanız ses değiştirme programları ile kaliteli bir anlatım ortaya çıkarabilirsiniz. Burada en önemli şey sesinizin güzelliği olsa da ses tonu ve vurgular çok daha önemlidir. En etkili Youtube para kazanma yöntemlerinden biridir.



6 -  En Çok Para Veren Anahtar Kelime Üzerinden Para Kazanma


Bu yöntem uzun bir süredir kullanılıyor ve en pahalı kelimeleri seçerek az izlenseniz bir yüksek kazanç sağlayabilirsiniz. Googlenin Anahtar Kelime Planlayıcı sayfasından en çok para kazandıran kelimeleri bulup bu doğrultuda videolar hazırlayıp içerik üretebilirsiniz. Örneğin tatil kelimesi 3.00 Tl (kelime değeri) ve siz bir tatil hakkında video hazırlarsanız görsel veya video reklamdan gösterim başına diğer sektörlerden çok fazla para kazanabilirsiniz.  Mesela bir oyun tanıtıyorsanız , bu oyunun vidosu 1 milyon izlenmesi var, ama anahtar kelime değeri 0,1 tl ve sonuç olarak az kazanırsınız.  Tatil videonuz 30 kat az izlense bir alacağınız para eşit durumda oluyor. Tıklama başı ücreti merak ediyorsanız ve daha detaylı bilgi için youtube ne kadar para kazandırıyor başlıklı yazıya bakabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar yine özgün bir yazı hazırlamak, gerçek bilgiler vermek ve kaliteli , içerik oluşturmak.

Sonuç olarak Youtube’dan para kazanmak çok kolay gibi görünüyor ama gerçekten bu işi yapmak istiyorsanız içeriğinizi sevin, çabuk ve acele içerik yaratmaktan uzak durun.İnsanların sizi nasıl seveceğini iyi analiz edin. Siz diğer Youtube kanallarını neden seviyorsanız sizde bu şekilde davranın. Çok bir şey gerekmiyor empati yaparak ve en çok izlenen videolara bakarak içerik çeşitliliği yaratın. Oyun videosuysa oyun, haber ise haber yapın. Gündemi takip edin sürekli olur. Sürekli içerik üretin, birkaç video yapıp pes etmeyin, siz zamanla görüleceksiniz izlenme sayısı beğenmeler ve izlenme süresi arttıkça popülerliğiniz çığ gibi artacaktır.

5 yorum:

  1. […] yeni bir iş için veya bütçenizi geliştirmek istiyorsanız Youtube para kazanma yolları adlı yazıdan fikir edinebilirsiniz. Eğer kategori seçiminde sorun yaşıyorsanız ve ne tür […]

    YanıtlaSil
  2. […] güzel videolar hazırlayabilir ve para kazanabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız Youtube para kazanma yolları adlı yazımızdan detayları ve hangi kategorinin sizin için daha iyi olduğuna karar […]

    YanıtlaSil
  3. […] yaptığınızda bir kanal sahibi olduğunuzu göreceksiniz. Herhangi bir video attığınızda Youtubedan para kazanma adımının ilkini başarmış oluyorsunuz. Videolarınız izlenmeye başladığında reklamı geç […]

    YanıtlaSil
  4. […] de hevesiniz varsa size fikir verecek kategorilerin ve başarıya giden anahtar niteliğindeki Youtube Para Kazanma Yolları adlı yazımızda kafanıza uygun kategori veya sektör hakkında detaylı bilgilere […]

    YanıtlaSil
  5. […] seçimi hakkında kafanızda bir ışık yanmıyor ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız, Youtube Para Kazanma adlı yazılı okumanızı tavsiye ederim. Bu yazı etkili bir kanal için size fikir verebilir. […]

    YanıtlaSil