19 Haziran 2019 Çarşamba

Youtube Çekilen Videoları Düzenlemek

Youtube Çekilen Videoları Düzenlemek

Youtube’dan para kazanmak için video çekenleri en fazla uğraştıran şey çekilen videoları düzenlemektir. Zira birçok kişinin, video düzenleme ve montajlama tecrübesi yoktur. Bu yüzden genel olarak videolar direkt çekildiği biçimiyle yüklenir Youtube’a. Bu da videoların kalitesini düşürür. Şayet bu işe ciddi olarak girdiyseniz, en azından Windows Movie Maker gibi bir programı temel düzeyde bilmeniz gereklidir. Youtube’un Video Stüdyosu bu hususta kısmen işe yarasa da, birçok hususta son derece kısıtlıdır. Bizim size bu hususta önerebileceğimiz en iyi uygulamaların başında videolarınızı profesyonel bir biçimde düzenleyebileceğiniz Adobe tarafından tasarlanan Adobe Premier Pro vardır.

Youtube Videolara Müzik Ekleme

İçeriklerinizi daha çekici ve izlenilebilir hale getirmek için onlara müzik ekleyin. Tabi ki kastettiğimiz müzikler, telefonunuzda dinlediğini şarkılar değil. Zira bu tür müzikler teliflidir. Yani videolarınıza eklediğinizde, telif hakkı doğurur. Bu da ilgili videodan para kazanmanıza mani olur. Peki hangi müzikleri kullanabiliriz? Dediğinizi duyar gibiyim.

Youtube’da yayınlamayı düşündüğünüz videolara eklemeniz gereken müzikler, telifsiz müziklerdir. Bu tür müzikleri başta Youtube olmak suretiyle birçok sitede bulabilirsiniz. Google’a ve Youtube’a telifsizi müzikler ya da İngilizcesi ile ‘Non Copyrighted Music’ yazmanız yeterli olacaktır. Bu husustaki en meşhur sitelerden arasında Bensound ve Jamendo vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder