28 Ağustos 2018 Salı

Uzay filmleri



En iyi uzay filmleri - Keşke Bitmeseydi Diyeceğiniz En iyi 7 Uzay Temalı Film

Ufkunuzu açacak ve keşke bitmeseydi diyeceğiniz en iyi 7 uzay temalı filmi sizler için derledik. Sıralama iyiden, en iyiye doğru yapılmıştır.

7 Numara: Yıldız Savaşları / Star Wars
(Film 9 Seriden oluşuyor)
Türü: Bilim Kurgu , Aksiyon , Fantastik , Macera

Luke Sıkayvolkır amcası ve teyzesiyle tarımla uğraşıyordur. Akademiye girip “ceday” olmak istiyordur ama amcası bunu istememektedir. Bunlar olurken kötü niyetli bir imparator galaksiyi ele geçirip Ölüm Yıldızı adını verdiği ve gezegenleri yok edebilecek kadar güçlü bir gemi üretir. Direnişlerin lideri olan Prenses Leya geminin yapılış projelerini ele geçirip bu projeleri gerekli birimlere iletmesi gerekmektedir. Dünyayı kurtarmak için Luke ve prenses elinden geleni yapacaktır.
Yıldız savaşları filmi toplam 9 seriden oluşuyor ilki 1977'de yayınlanmış ve dünya çapında bir popüler kültür fenomeni olmayı başarmıştır.

6 Numara: Yıldızlararası (Interstellar)
Türü: Bilim Kurgu

Kip Dorın teorik fizikçi olan bir bilim adamıdır. Ortaya attığı teorilerden biri ise Solucan delikleridir. Bu teoriden ilham alarak sinemaya uyarlanan film birden fazla araştırmacının solucan deliklerinden birine gitmek istemesi ile başlamaktadır. Başka bir boyuta geçmeleri ile birlikte hayatta kalma savaşı verirler. Bu rekabetin sonunda kazanan olabilmeleri için bir takım gibi çalışmak zorundadırlar.

5 Numara: Oblivion
Türü: Bilim Kurgu , Aksiyon , Macera

Jack isimli tecrübeli bir asker, insanlığın bir zamanlar ”Dünya” diye isimlendirdiği terk edilmiş bir gezegene keşif için gönderilir. İnsanoğlunun büyük yok oluştan öncesinde ne gibi koşullarda hayatını sürdürdüğünü incelemekle ve hayatını sürdüren her hangi bir canlı olup olmadığını bulmak ile görevlidir.

4 Numara: Yarının sınırında
Türü: Bilim Kurgu , Aksiyon

Uzaylıların dünyaya saldırması üzerine bütün dünya orduları birlikte uzaylılara karşı büyük bir savaş başlatır. Daha önce hiç bir savaşa katılmayan kumandana bu savaşta intihar görevi verilir. Bu emirden sonra ilk darbede hayatını kaybeden Kumandan Bill dirilip yeniden dünyaya gelir. Kendisini sürekli olarak ölüp dirildiği zaman döngüsünün içerisinde bulan kumandan her seferinde daha güçlü bir şekilde düşmanın karşısına çıkacaktır.

3 Numara: PROMETHEUS
(Film 3 Seriden Oluşuyor)
Türü: Bilim Kurgu , Gizem , Macera

Filmde İnsan ırkının dünya üzerindeki köklerini araştıran bir ekibin hikayesini anlatıyor. Bu serüvende evrenin en karanlık köşelerine sürüklenen ekibin insanlığın kökleri ararken buldukları şey , onları çok zor durumda bırakıyor. Bu durumda artık bununla savaşıp, insan ırkını bu bilinmez tehlikeden kurtarmaları gerekiyor.

2 Numara: Avatar
Türü: Bilim Kurgu , Aksiyon , Fantastik , Macera

Bir savaş sonrasında ayaklarından sakat kalarak hayata karşı umudunu yitiren bir adam olan jake, bir şirket tarafından kendisini hayata yeniden bağlayacak bir öneri sunulur. Başka bir dünyada türünün farklı özelliklerine sahip olan insana benzer bir kişi olmayı kabul eder. Şirketin asıl amacı buldukları yerin özel madenlerini alıp zengin olmaktır. Bu gezegenin halkı ise kutsal saydıkları topları korumak için ellerinden geleni yapacaklardır.

Ve 1 Numara: SİYAH GİYEN ADAMLAR
(Film 3 seriden oluşuyor)
Türü: – aksiyon, bilim kurgu , komedi

Ajan Key ve onun bürosu, hükümetten bile gizli bir teşkilattır . Dünya dışı varlıkların gezegenimize giriş çıkışlarını kontrol altına almakla görevlidirler. Sonradan bu gizli büroya katılan acemi ajan Jey , Key ile ortak olurlar. Ajan Key tarafından eğitilen acemi ajan, artık siyah giyen adamlardan biri olmuştur. Dünya dışı varlıklarla mücadelede terörist saldırılara beraber karşı koyacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder