4 Mayıs 2018 Cuma

Bedelli Askerlik Çıkacak mı?

Bedelli Askerlik Çıkacak mı?

2018 yılında bedelli askerlik çıkacak mı en önemli sorular arasında. Gerek eğitim gerekse özel nedenler ile askerlik hizmetini ertelemiş olanlar, bedelli askerlik ile zorunlu olan bu görevden muaf olmayı başarıyor. Bunun için merak konusu bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı.

Son dönemde bunun yeniden gündeme gelmiş olmasının en önemli sebebi, erken seçimin yapılması. Seçim öncesi bu şekilde bir girişimde bulunup bulunulmayacağı ise merak konusu. Pek çok kişi, bedelli askerlik kapsamına girerek, belirtilmiş olan tutarda bir ödeme yaparak askerlikten muaf olmak istiyor. 2018 yılında bedelli askerlik olup olmayacağı hakkında soruların bu sebeple yoğun bir şekilde sorulduğunu söyleyebiliriz.

Bedelli Askerlik Nedir?

Bedelli askerlik nedir sorusunun cevaplanması gerekirse; ilk olarak belli şartları sağlamanız durumunda, normal koşullarda yapmanız gereken askerliği para bedelini ödeyerek yapama durumu olarak tanımlayabiliriz.,

Devlet tarafından sunulmuş olan şartların tamamını karşılıyor olmanız gerekir. Bu gerek yaş şartı gerek ise para şartı olacaktır. Bunun için önceden yapılacak olan açıklamalar neticesinde direkt olarak bedelli askerlik yapıp yapamayacağınız konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Bedelli askerlik çıkacak mı sorusunun evet olarak yanıtlanmasının ardından, şartların açıklanır. Bu şartlara uygun olup olmadığınızı kontrol etmenizin ardından ise direkt olarak askerlik yapıp yapmayacağınız yönünde bilgi sahibi olabilirsiniz.

Erken seçim öncesi çıkıp çıkmayacağı merak konusu olduğundan, kısa bir süre içinde eğer çıkacaksa açıklamaların yapılacağın konuşulmaktadır. Sunulan fikirler, tasarılar üzerinden direkt olarak askerlik ile ilgili açıklamaların yapılmasının yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Binali Yıldırım’ın Bedelli Askerlik Açıklaması

Kısa bir süre önce Recep Tayyip Erdoğan’a sorulmuş olan bedelli askerlik çıkacak mı sorusu, Binali Yıldırım’a da yönlendirilmiştir. Binali Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu yanıttan hareketle, müspetle bakıyorum diyen cumhurbaşkanı, en kısa sürede bu konuay dair açıklamasını yapacaktır demiştir.

Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı tarafından yapılan bu açıklamayı onaylayarak, konuya dair yakın zamanda net bir bilginin verileceğinin habercisi olmuştur. Merak edenler için, Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı bizim için geçerli olacaktır şeklinde bir açıklama yaptığını söyleyebiliriz. Yani bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı yönünde ki karar Erdoğan tarafından verildiğinde, direkt olarak onaylanması söz konusu olacaktır.

2018 Bedelli Askerlik Şartları Nelerdir?

Elbette bedelli askerliğin çıkmasının ardından sunulan şartlar da olacak. Daha önce çıkarılmış olan bedelli askerlik için şartlara bakarak, aşağıda  yukarı 2018 yılında bedelli askerlik çıkarsa, ne gibi şartları olacağı yönünde tahminler yürütülebilir.

  • İlk olarak yaş şartını sağlamak zorunda olduğunuzu bilmelisiniz.

  • Belli bir doğum yılından sonra bedelli olarak askerlik yapılmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

  • Geçtiğimiz yıllarda çıkarılmış olan bedelli askerlik, 28 yaşından gün almamış olan kişilerin bedelli askerlik yapamıyor olması ile sonuçlanmıştı.

  • 2018 yılında bedelli askerliğin çıkması ile de belli bir yaş grubunun bedelli olarak askerlik yapamayacak olduğu tahminlerine yol açıyor.

  • İstenecek olan ücretin ne kadar olacağı da merak konuları arasında.


Ödenmesi gereken ücretin açıklaması yapılması durumunda, verilmiş olan banka hesapları üzerinden direkt olarak yatırılması ve gerekli mercilere ulaştırılması ile bedelli askerliğin yapılmasının mümkün olacağını söyleyebiliriz. Bunun için gerekli bilgilerin verilmesi sağlanacaktır. Açıklamaların yapılması ile bedelli askerlik çıkacak mı sorusunun net bir şekilde cevaplanması mümkündür. Sorunun cevaplanmasından sonra ise direkt olarak bedelli askerliğin şartları açıklanır. Yapılan açıklamaların neticesinde bu kapsamda olup olmadığınızı öğreneceksiniz. Gereken istekleri yerine getirerek, askerlikten fiili olarak muaf olabilirsiniz. Açıklamaların yapılması halinde direkt olarak duyurulması söz konusu olacaktır.

8 yorum:

  1. Bedelliyi bekliyoruz ama asgari ücretle çalısan biri olarak zor duruma dusecegimi dusunuyorum. Bazilari bedello askerlik ucretinin 40 50 bin lira civarinda olacagini soyluyor. Eger oyle olursa mecburen askere gitmek zorunda kalacagim. Parasi olana yine gun dogmus olacak.

    YanıtlaSil
  2. Bedelllinin çıkması biraz zor gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Bence bedelli çıkmayacak

    YanıtlaSil
  4. […] konuşuluyor. Ancak bazı siyasiler bedelli askerliği çıkarmayacaklarını açıklıyorlar. Peki bedelli askerlik ne zaman çıkacak , sorunun yanıtını vermek şu anki koşullarda mümkün değil. Ancak ilerleyen zamanlarda yeni […]

    YanıtlaSil
  5. yazı çok uzun diye okumayacağım ama, hükümet seçimden sonra çıkaracağız demiş galiba , buna benzer haberler duydum ben. askere gitmeyenlerin aklında hep şu vardır, o kadar süre nasıl dayanacağız, askerlik süresi kısalsa bedelli askerlik denen bir olayda olmayacaktır. mesela 3 ay veya 2 ay gibi bir sürede insan silah tutmayı ateş etmeyi her türlü öğrenebilir bence.

    YanıtlaSil
  6. Ben 20 25 bin lira gibi bir fiyat duymuştum ama, bu para da insanları zorlayacak gibi duruyor. şöyle 5 bin 10 bin gibi bir para olsa çok daha fazla kişi yararlanabilir. tabi yaşta 24 - 25 olması gerektiğini düşünüyorum. gerçi diğer yorumda farklı konuştum ama, 2 fikir arasındayım şuanda. ne mutlu türküm diyene

    YanıtlaSil
  7. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederiz. :)

    YanıtlaSil
  8. Tamamen seçimlerden sonra belli olacak diye düşünüyorum. Kimin başkan olacağı belli değil sonuçta.

    YanıtlaSil