22 Mart 2018 Perşembe

Uber Taksi Nedir, Nasıl Kullanılır ?

Uber Taksi Nedir?


Günümüz de ki taksilerin aksine daha donanımlı bir taksi türüdür ancak yapmış olduğu hizmet tamamı ile internet üzerinden gerçekleşmektedir. Yapacağınız herhangi bir çağırımda seçeceğiniz araba ve şoför sizlere kalmıştır. İnternet uygulaması sayesinde konumunuzdan yer bildirmeden bile sizlerin yanına gelebilmekte olan Uber Taksi sadece taksi ile sınırlı olmayın tekne ile bile hizmet verebilmekteler.

Aslında Uber uygulaması ile türeyen bu taksi türleri günümüz taksicileri tarafından şikayet edilmekte. Bunun sebebi ise müşteri kaybına yol açmış olmasıdır. İnsanlar doğal olarak ulaşım standardı ve hizmet seviyesi yüksek olan uber taksileri tercih etmekteler.

Uber Taksi İle Normal Taksinin Farkları Nelerdir?


Uber taksi sistemi ile internet üzerinden yapmış olduğunuz her çağrı kaydedilmekte. Normal bir taksi çağırdığınız zaman yerinizi tarif etme olayı ile uğraşmaktasınız ancak uber taksi uygulamasında doğrudan olarak sizin konumunuz görünmekte.

Gideceğiniz yeri bilmediğinizden ötürü uzatılan yollar sizlere daha fazla para anlamına gelmektedir ancak uber taksi uygulamasında kendi rotanızı kendiniz belirlemektesiniz ve daha kısa sürede, daha kısa yoldan ve daha az masraflı bir şekilde ulaşmaktasınız.

Konfor farkı olarak kesinlikle tartışılmaz bir biçimde uber taksi öne çıkmaktadır. Güzel lüks arabalarda gideceğiniz yol sizlere oldukça kısa gelecektir. Verilen bu üst seviye hizmet ile de normal taksi tarifesinin uygulanması kesinlikle müşteriler için büyük bir avantaj.

Yanınıza gelmeden şoförün dahi kim olduğunu bilmeniz insanları az da olsa güvene itmekte.

Uber Taksi Nasıl Kullanılır?


İlk önce sisteme üye olmanız gerekmekte. İster uber.com üzerinden isterse akıllı telefonlarınıza indirecek olduğunuz uber uygulamasından gerçekleştirilebilmektedir. Sisteme üye olduktan sonra yapacağınız işlem bulunduğunuz konumu işaretlemek. Aracınızı beklerken de gideceğiniz konumu seçebilmektesiniz. Hatta gideceğiniz noktada aracın ne kadar tutacağını dahi görebilmektesiniz. Bunun yanı sıra yapmış olacağın lüks yolculukta hiç bir ekstra ücret söz konusu değildir. Gerçekleştirdiğiniz yolculuktan sonra sistem üzerinden şoföre ve araca da puanlamalar yaparak, diğer yolculara yardımcı olabilmektesiniz ve diğer yolcular da sizler için bu yolla güzel bir seçim sunmaktalar.

1 yorum:

  1. Güzel bir açıklama olmuş. Hep merak ediyordum, nedir, nasıl kullanılır diye.

    YanıtlaSil