5 Kasım 2017 Pazar

Mutlaka İzlemeniz Gereken 9 En iyi Tarihi Kore Dizisi

Kore kültürü, kore dizilerini sevenler, kore tarihine ilgili olanlar bu yazımız sizler için. İzleyecek tarihi dizi arayanlar için 9 En iyi tarihi kore dizisini sıralayalım dedik. Sıralamaya geçmeden önce, sıralamanın kişisel tercih değil. İmdb puanına göre yapıldığını belirtmekte fayda görüyoruz çünkü aranızda bu dizilerden birini izleyenler fakat dizinin bulunduğu sırayı beğenmeyenler olacaktır. Bu yüzden sıralama için bizi değil imdb’yi suçlayın. Yeni sezon taze 2018 yabancı diziler için başlığa tıklayabilirsiniz.





1) Chuno (2010)

Kore dizi dünyasını kasıp kavuran Chuno slave hunter dizisi ile karşınızdayız. Zirvenin tartışılmaz sahibi imdb: 8,8 puan alarak. Dizinin yönetmen koltuğunda Kwak Jeong-hwan var. Teknik bilginin ardından isterseniz dizinin konusuna geçelim. Jang Hyuk abimiz sevdiği kadının, aşkından chuno(köle) olur. Dizi de bol bol kast sistemi eleştirisi, eski zaman koresinde ki zorluklara şahit olacaksanız ve bol bol kan akacak. Şimdiden keyifli seyirler.


 2) Dae Jang Geum (2003-2004)

Çok ses getirmiş kore dizisi Dae jang Geum ile karşınızdayız. İmdb:8,6’lık puan ile listenin ikinci sırasını hak ediyor. Tüm bunları atlayıp yönetmen koltuğuna bakalım. Karşımızda Yeong Hyeon Kim bizlerle. Konusuna gelecek olursak. Joseon hanedanlığına kadar gidip, ilk kadın hekim olan Jang-Geum hayatına odaklanıyoruz. Onunla gülüyor, onunla ağlıyor, onunla öğreniyoruz.


3) Jejungwon (2010)

Doktorluklara ve hastalara ilginiz varsa Jejungwon sizlere Tarihi, hastene hikayesi sunacak. imdb:8,3 puanı ile listemizde 3 sırada yer alırken. Yönetmen koltuğunda Hong Chang Wook var. Konusu ise Hwang Jeong adında fakir bir gencin doktor olmak üzerine verdiği mücadeleyi işler.


4) Dong Yi (2010)

Romantizme doymanız için listemizin dördüncü sırasında Dong Yi dizisi var. Dizinin imdb puanı:8,2 yönetmen koltuğunda ise Lee Byung-Hoon ve Kim Sang-Hyub ikili usta yönetmenler var. Bize bu sefer gösterecekleri saray hizmetçisi Dong Yi’nin hayatı olacak, yaşadığı zorluklar, entrikalar’a karşı aşkın gücüne şahit olacağız.


5) Emperor of the Sea (2004-2005)

Emperor of The Sea dizisi imdb:8,1 puanı ile listemizin beşinci sırasında yer alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Kang Il Soo ve Kang Byung Taek ikilisi bizlerle. Konusunu merak edenler için harika bir destanın sizi beklediğini söylemeliyiz, köle olarak dünyaya gelen fakat sonradan katıldığı Silla toplumu sayesinde yüksek mevkilere gelen, kore tarihinin ünlü isimlerinden Jang Bogo’nun yaşantısını ele almaktadır.

6) Gye Baek (2011)

Yakın dönemlere ışık tutan Gye Baek dizisi 7,8’lik imdb puanıyla listemizin altınca sırasında yerini almış bulunmakta, dizinin yönetmen koltuğunda ise Kim Geun-hong var. Dizinin konusuna gelecek olursak. Tüccar Gye Baek ve Kral Eujia arasında geçen rekabeti konu alır. Bu dizide tarihi ve dramı bir arada göreceksiniz.

7) The Fugitive of Joseon (2013)

Listemizin yedinci sırasında The Fugitive Of Joseon bulunuyor. Belki adı yabancı gelebilir, yabancı gelenler Heavens Order adıyla hemen tanıyacaktır. Liste de altıncı sırayı 7,6’lık imdb puanına sahip olarak kazanıyor. Hadi yönetmen koltuğuna gidelim. Karşımızda Lee Jin Suh var ve isterseniz hemencecik dizinin konusuna gelelim. İnsan ırkı zehirlenme tehlikesi ardında ve bu komplonun içinde doktor baba ve küçük kız sıkışıp kalmış durumda bakalım sonları ne olacak.

8) Grudge The Revolt Of Gumiho (2010)

Grudge the revolt of gumiho dizisi imdb:7,0 puanıyla listemizde sekizinci sırada yer alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Lee Geon-joon ve Lee Jae-sang ikilisini görüyoruz. Dizi her ne kadar dram yönlü olsa da içinde bolca aksiyon barındırıyor. Efsaneye göre Gumiholar bir insanla karşılaştığında ve karşılaştıkları insan 10 sene boyunca diğer insanlara bir şey söylemez ise Gumiholar, insana dönüşüyor.Koo San-daek’de bu Gumiholardan biridir bir gün ayyaş bir oduncu ile karşılaştığında tüm hayat hikayesi değişir.


9) The Night Watchman's Journal (2014)

Kore dizi dünyasında fantastik bir kurgu olan The Night Watchman’s Journal 6,8 imdb puanıyla listemizin dokuzuncu sırasından yerini kapıyor.  Yönetmen koltuğunda ise Lee Joo-Hwan, Yoon Ji-Hoon gibi iki usta yönetmen var. Konusuna gelecek olursak. Joseon Hanedanlığının gece yarılarına dalacağız, gece yarısı bekçilerinin hayatına konuk olacağız. Akşam 9 ve sabah 5’e kadar hayalet kovalayan bu ekibin başına gelenleri görelim.

1 yorum:

  1. Muhtesem bir derleme olmus. bunu bir yere kayit edeyim. ilk diziyi setrettim cok guzeldi.

    YanıtlaSil