11 Nisan 2017 Salı

Youtuberlar nasıl para kazanıyor? Nasıl para kazanılır?

Youtube'dan nasıl para kazanılır; Youtuber olmak için bir Gmail hesabınız olması gerekiyor ve Youtube’a giriş yaptığınızda bir kanal sahibi olduğunuzu göreceksiniz. Herhangi bir video attığınızda Youtubedan para kazanma adımının ilkini başarmış oluyorsunuz. Videolarınız izlenmeye başladığında reklamı geç şeklinde ve videonun altında beliren dikdörtgen şeklindeki resimli veya yazılı reklam belirir.

Bu reklamlar tıklandığında veya gösterim başına para kazanırsınız. Bunların dışında Youtuberlar nasıl para kazanıyor diye soracak olursanız anlatalım. Youtube kanalları hatırı sayılır bir izlenmeye ve aboneye sahip olduğunda, web sitelerden sponsor ve reklam teklifleri gelir. Youtuberlar hazırladıkları videoların altına anlaştıkları sitelerin linklerini vererek siteye ziyaretçi çekerler ve reklam verenler kanal sahibine para öder. Bazı kanallar ise videoların içerisine hikâye şekilde ürün tanıtımı yaparak para kazanıyor.

Ayrıca yakın zamanda ünlü Türk Youtuberlar reklam firmaları tarafından televizyonda ve internette yayınlanan reklam filmlerinde rol almışlardır.

Sonuç olarak Yotutuberlar gerek Google’un yayınladığı reklamlardan gerek reklam filmlerinde oynayarak gerekse site tanıtımlarından para kazanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder